Danas u 7 sati i 4 minute je i kalendarski započelo ljeto. Prvi dan ljeta prate sparina i izrazito visoke temperature koje će se zadržati tijekom cijelog dana.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti pretežno sunčano i vruće. Sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti slab do umjeren razvoj oblaka. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 35 °C.

Ovaj vikend očekuje se i prva velika seoba Hrvata na more, pa u HAK-u očekuju i prve velike gužve. “Moramo obavijestiti vozače da se oboružaju strpljenjem i dovoljnim količinama vode, da izdrže vjerojatno čekanje u koloni”, poručila je Petra Županić iz HAK-a.

Današnji prvi dan ljeta, dan ljetnog solsticija, najdulji u godini, u svijetu se već više od 30 godina obilježava glazbom. Dan glazbe počeo je 1982. u Parizu i ubrzo se proširio na zemlje svih kontinenata, pa tako i na Hrvatsku gdje ga organizira Hrvatska glazbena mladež.

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine  nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta.

Više informacija o događajima u povodu Svjetskog dana glazbe možete naći na stranici http://www.svjetskidanglazbe.com.

 

Website Apps