Nakon što je ukinuto izvanredno stanje zaštite od poplava, Park prirode Kopački rit ponovno otvara svoja vrata za posjetitelje.


U poplavnom području Kopačkog rita i dalje je visok vodostaj i ovo je zapravo jedinstvena prilika za posjetu Parku koja se ne pruža često. Voda pridošla iz rijeka Dunava i Drave napunila je rukavce i kanale i prelila se preko ritskih livada i stvorila pejzaž nepreglednih vodenih površina iz kojeg izranjaju krošnje drveća i visoko raslinje.

Stoga se pozivaju svi zainteresirani da iskoriste ovu priliku i zakažu svoju vožnju brodom ili čamcem Posebnim zoološkim rezervatom Parka na telefonski broj 031 752-320 ili 031 285 394.

Radno vrijeme Parka je svaki dan, uključujući i blagdane od 8 do 20h.

Kako bi omogućili što većem broju posjetitelja da vide Kopački rit u vrijeme visokog vodostaja, kada se najbolje vidi fenomen plavljenja zbog čega je područje i zaštićeno, u subotu i nedjelju, 22. i 23. lipnja 2013. u vremenu od 14 do 20 h, posjetitelji će moći kupiti obiteljske ulaznice za vožnju brodom po cijeni od 100,00 kuna (do maksimalno 5 osoba).

Pozivaju se svi ljubitelje prirode i Kopačkog rita da iskoriste lijepo vrijeme i pogodnosti za kupnju ulaznica i uživaju u jednom prekrasnom izdanju rita.

Website Apps