Zakon o radu u saborskoj je proceduri, ali će se i dalje mijenjati. Ukidanje ograničenja na rad na određeno vrijeme na prvom ugovoru ima podršku Vlade, sindikata i poslodavaca.

 

To znači da će se ubuduće moći ugovoriti rad na određeno i na 10 ili, primjerice, 30 godina ako to odgovara poslodavcu ili radniku, piše Večernji list. Ipak, u tom slučaju zaposlenik, kad mu istekne ugovor, može dobiti ili stalni radni odnos ili otkaz.

Poslodavcima lakše

Ako je prvi ugovor o radu na određeno kraći od tri godine, može se produljiti, ali svaki će put poslodavac morati objasniti zašto ugovara takav odnos s radnikom, čime u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nastoje demotivirati zapošljavanje na određeno.

Novost je i jedinstveni obrazac primitaka, poreza, prireza i doprinosa koji se uvodi od prvog dana 2014. Porezna uprava i REGOS radit će na projektu od jeseni zajedno, a poanta je da će imati uvid, preko OIB-a, u sve primitke koje zaposlenik prima tijekom mjeseca uključujući plaću, dnevnice, tople obroke, primitke od ugovora na djelo. Tako će poreznici u svakom trenutku imati uvid u financije svakog građanina, kažu u resornom ministarstvu koje je projekt osmislilo.

Ulaskom u Europsku uniju ukida se radna knjižica. Radnopravna evidencija bit će automatska pa više neće biti potrebno svaki put kad promjena nastane odlaziti u Zavod za mirovinsko osiguranje, već samo jednom kad evidencija počne.

Olakšat će se i administracija poslodavcima tako što se od 2014. omogućuje online prijava i odjava radnika. To će znatno olakšati proceduru i smanjiti nepotrebnu administraciju jer sadašnja praksa nalaže da poslodavac obiđe urede nekoliko zavoda u roku od 15 dana od zapošljavanja ili otkaza zaposleniku.

Nova definicija plaće

I dok nova pravila na tržištu rada Sabor treba potvrditi izmjenama Zakona o radu, u resornom ministarstvu vode se tripartitni pregovori o novim izmjenama. Odustalo se od podjele Zakona o radu na dva zakona, ali ne i od ideje fonda za otpremnine. Taj fond punit će se posebnim oblikom doprinosa koji će se obračunavati na svaku isplaćenu plaću, ali to neće značiti dodatni porezni teret. U ministarstvu doznajemo da će se jedan od doprinosa zaposlenika, na temelju kojeg se obračunava takozvana bruto 2 plaća, biti smanjen kako bi i uz novi doprinos za fond teret ostao jednak.

Sredstva će u fond uplaćivat će svi, a koristit će se za radnike kojima su potrebne otpremnine. Pregovori koji se vode o Zakonu o radu morat će pobliže odrediti način korištenja godišnjih odmora u slučaju prelaska iz jedne tvrtke u drugu, ali godišnji odmor i dalje će trajati minimalno četiri tjedna. Također nisu uvaženi zahtjevi poslodavaca da polusatna pauza tijekom radnog dana ne bude plaćena, a rasprava će se voditi i o novoj definiciji plaće te se razmišlja o mogućnosti da se taj institut ubuduće regulira isključivo poreznim propisima.

Nova radna prava u 2014. godini

  • Dulji ugovor na određeno vrijeme – Prvi ugovor na određeno radno vrijeme nije ograničen, što znači da se može ugovoriti i na deset godina ako to poslodavcu i zaposleniku odgovara.
  • Umjesto radne knjižice evidencija – Ulazak u Europsku uniju odnosi radne knjižice u povijest. Staž i uplata doprinosa ubuduće će se evidentirati automatski od 1. srpnja 2013.
  • Prijava i odjava radnika internetski – Od početka 2014. poslodavci će moći odjaviti i prijaviti radnika online putem servisa pa više neće morati hodočastiti u nekoliko zavoda kako bi ispunili obvezu.
  • Jedinstveni obrazac primitaka, poreza – Preko OIB-a povezat će se svi primitci, dnevnice, topli obroci zaposlenih koji nisu porezni obveznici pa će ubuduće poreznici imati uvid u sva primanja ljudi.
  • Fond za isplatu otpremnina – U novim izmjenama ZOR-a trebao bi se uglaviti i Fond za otpremnine koji bi se punio posebnim oblikom doprinosa koji bi plaćao svaki poslodavac.

Moj-posao.net

 

Website Apps