Građanska inicijativa ‘Veliki za MALE’ organizirala je akciju dobrovoljnog darivanja krvi za članove Facebook grupe ‘Veliki za MALE’. U dogovoru s Odjelom za transfuziju KBC-a Osijek, za darivanje krvi određen je utorak 16. srpnja u 17,00 sati, ujedno i  Svjetski dan biciklista.  Naime, dio članova ‘VzM’ su dugogodišnji biciklisti, a i sama ideja o nastajanju građanske inicijative ‘Veliki za MALE’ krenula je upravo od skupine osječkih biciklista rekreativaca.

Dobrovoljno darivanje krvi samo je jedna u nizu humanitarnih akcija kojom ‘Veliki za MALE’ stavljaju osmjeh na dječja lica. Nakon uspješno završene 500 kilometara duge biciklističke vožnje u sklopu humanitarne akcije ‘Za zdrav život malih’, ‘VzM’ pripremaju nove akcije kako za Kliniku za Pedijatriju, tako i za nekoliko budućih prvašića s područja Osječko-baranjske županije u akciji ‘Napunimo školske torbe’.

Koordinacija ‘Veliki za MALE’ zahvaljuje svima velikima na odazivu i najavljuje nastavak ove akcije dobrovoljnog darivanja krvi.  „Hvala vam u ime svih onih kojima je krv potrebna, bili oni MALI ili veliki.“ poručuju iz ‘VzM’.

Website Apps