Demokratska zajednica Mađara Hrvatske (DZMH) iz Luga organizira 2. Humanitarni malonogometni turnir koji će se održati u Lugu, 15. kolovoza 2013. godine od 9 do 20 sati.

Sav prihod ide za kupnju dresova, gaćica, štucni, kostobrana i lopti za ekipu Mladi Pioniri Lug!

Kotizacija iznosi 200,00 kuna, maksimalno 10 igrača po ekipi.

NAGRADE:
1.mjesto 800,00 kn
2.mjesto 500,00 kn
3.mjesto 200,00 kn

Kontakt broj: 095/8685715 Erik Munk

PRAVILA:

Igrati će se u sustavu 4 +1, znači četiri igrača i vratar. U ekipi može biti maksimalno 10 prijavljenih igrača. Prijave igrača za utakmicu se vrše najkasnije 10 minuta prije početka utakmice. Utakmica može početi s minimalno s tri igrača u svakoj momčadi.
Ako se neka ekipa ne pojavi u određeno vrijeme za početak utakmice, sudac će pričekati 5 minuta na terenu, ako se ekipa ni tada ne pojavi utakmica će biti registrirana 3:0 bez borbe za ekipu koja se pojavila na terenu. Utakmice će se igrati paralelno na dva terena istovremeno.

Poluvrijeme utakmica trajati će 10 minuta čiste igre, iznimka je samo finalna utakmica u kojoj će poluvrijeme trajati 15 minuta. Ako utakmica završi neriješenim rezultatom (poslije skupine), odmah će se pristupiti izvođenju sedmeraca, svaka ekipa po tri sedmerca, tri različita igrača pucaju naizmjenice, prvo jedna pa druga momčad. Ukoliko ni tada ne bude pobjednika svaka ekipa određuje jednog igrača koji izvodi sedmerce do krajnjeg pobjednika.

Vratarov prostor je rukometnih šest metara u kojem vratar smije intervenirati rukom i u kojem se prekršaji kažnjavaju sedmercem. Vratar loptu iz svog prostora ubacuje isključivo nogom s podloge terena, a iz takvog udarca se priznaje pogodak. Vratar može postići pogodak rukom kada je lopta u igri. Vratar ne smije namjerno primiti loptu u ruke od svog suigrača, izuzetak je kada nema namjere, vraćanje lopte glavom, prsima.

Aut je kada lopta (cijela) prijeđe uzdužnu liniju terena. Aut se izvodi nogom tako da je lopta iza uzdužne linije. Aut je neizravni udarac te se iz istog ne priznaje pogodak. Kod auta i kornera protivnički igrač mora biti udaljen najmanje četiri metara od lopte, isto pravilo važi i kod svih ostalih nastavaka igre (izuzetak početni udarac) gdje je minimalna udaljenost tri metra. Korner se isključivo izvodi u zato označenom prostoru te isključivo u terenu.

Kod izvođenja udarca sa vrata protivnički igrači moraju biti izvan rukometnih “šest metara“. Na traženje izvođača (po cijelom terenu) kod neizravnog ili izravnog udarca sa visoko pokazanih četiri prstiju sudac udaljuje protivnika te se taj udarac izvodi isključivo na znak suca dok se svi drugi udarci izvode bez znaka suca. Vrijeme za izvođenje svih udaraca je pet sekundi naravno pod uvjetom da su ispunjeni svi uvjeti za izvođenje. Iz početnog udarca i iz izvođenja udarca sa vrata, može se izravno postići pogodak kojeg sudac priznaje.

Zbog preoštre ili grube igre, nesportskog ponašanja ili prigovora, sudac mora kazniti igrače isključenjem od (2)dvije minute, drugo isključenje istog igrača donosi njegovu diskvalifikaciju do kraja utakmice sa pravom zamjene, ali po isteku kazne od 2 minute. Igrači isključeni na dvije vremenske kazne ili isključenjem do kraja susreta moraju odmah otići u gledalište.
Ukoliko se pričuvni igrači i vodstvo momčadi nesportski ponašaju (vrijeđanje, nesportsko prigovaranje i slično), sudac ih može isključiti pokazujući im crveni karton što automatski za posljedicu ima da iz igre mora izaći jedan od igrača na izdržavanje vremenske kazne od dvije minute, takvom igraču to se ne vodi kao isključenje. Igrač ili ekipa koji izazovu eventualni prekid utakmice svojim nedoličnim ponašanjem, vrijeđanjem na vjerskoj, etničkoj ili moralnoj osnovi se diskvalificira/ju po odluci Organizatora do kraja natjecanja. Momčad koja zbog kazni isključenja ili zbog posljedice povreda (nemaju rezervnih igrača) ostane na terenu s manje od tri igrača nema pravo na nastavak utakmice, sudac istu prekida te se utakmica se registrira sa 3:0 b.b. u korist momčadi koja nije imala za posljedicu ili postojećim rezultatom u koliko je bio povoljniji od 3:0.

Strijelci koji izvode sedmerce sa kojim se traži krajnji pobjednik utakmice se ne evidentiraju u listu najbolji strijelac turnira.
Svi igrači te njihovi voditelji momčadi nastupaju na vlastitu odgovornost.
Za sve osobne stvari unutar garderobnih prostora svi korisnici preuzimaju vlastitu odgovornost jer Organizator ne odgovara za izgubljeno, ostavljeno ili otuđeno.

Website Apps