BAF!” odnosno “Baranja Animation Festival”  je međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma, u Batini na Zelenom otoku, koji bi se održao u petak 23. i subotu 24. kolovoza 2013. godine.

O festivalu:

Animirani filmovi koje su stvorili studenti, profesionalci te entuzijasti i zaljubljenici u animaciju prikazivali bi se tokom dvije noći na otvorenoj pozornici BAF!-a u prirodnom ambijentu. BAF! će prikazivati autorske i studentske projekte iz protekle dvije godine koji će izazivati i poticati gledateljevu maštu i emocije. Filmovi koji će se prikazivati u sklopu BAF!-a imaju socijalnu, ekonomsku, ekološku i umjetničku tematiku. “Želimo BAF! učiniti mjestom na kojem će mladi i profesionalci, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva kroz organizaciju i sudjelovanje na festivalu. Učiniti ga mjestom na kojem će stvoriti nova prijateljstva van granica države, gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo kroz brojne radionice i družiti se uz razne popratne aktivnosti.”, poručuju organizatori iz udruge KSUM.

Kroz dodatne sadržaje festivala promovirat će se turistička ponuda izlaganjem proizvoda lokalnih gospodarstava. Tokom dana korisnici će imati priliku vidjeti, okusiti, kupiti i biti informirani o proizvodima baranjskih vinara, proizvođača hrane i prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina. Biti će u mogućnosti upoznati prirodne vrednote i ljepote u vožnji biciklom po turama kroz prirodu te posjetiti vinske podrume i prirodne ljepote. Projektom se nastoji ostvariti pozitivan utjecaj na kulturni, turistički i gospodarski život lokalne zajednice te poboljšati kvalitetu življenja.

Mole se za pomoć svi oni koji imaju ideje, prijedloge, informacije ili pak one koji su već imali iskustva u organizaciji sličnih festivala da im se slobodno jave na adresu elektroničke pošte: baffestival@gmail.com.

Sve novosti i informacije vezane uz BAF možete pratiti preko službenog bloga Baranja Animation Festival 2013. 

Website Apps