U internetskom pregledniku Google Chromeu otkrivena je nezgodna sigurnosna mana koja omogućuje da netko nepozvan uz samo nekoliko klikova otkrije tuđe lozinke.

Otkrivena je sigurnosna mana na popularnom internetskom pregledniku Google Chrome, piše Huffington Post.

Chrome, naime, korisnicima omogućuje čuvanje lozinki za stranice tako da ih ne moraju svaki put ponovno unositi. Međutim, problem je u tome što netko tko koristi vaše računalo s nekoliko klikova mišem može pristupiti svim vašim sačuvanim lozinkama.

Problem je razotkrio Elliot Kember, developer u studiju Riot na svom blogu u utorak. Do lozinki je moguće doći unošenjem fraze ‘chrome://settings/passwords’ u Chrome, na što se otvara prozor u kojemu je dovoljno pritisnuti ‘prikaži’ da bi se pokazale lozinke.

Korisnici koji ne žele upasti u probleme mogu jednostavno onemogućiti opciju pamćenja lozinki ili izbrisati već zapamćene lozinke u gore spomenutom prozoru. Međutim, većina ljudi nije svjesna koliko njihove privatne informacije mogu biti izložene opasnosti ako na nekoliko sekundi posude svoja računala drugim ljudima.

Justin Schuh, šef sigurnosti u Chromeu, reagirao je na Kemberov blog odbacujući prijedlog uvođenja glavne lozinke.

‘Više puta smo raspravljali o tome, ali bismo uvijek zaključili da ne želimo korisnicima davati lažni osjećaj sigurnosti i poticati riskantno ponašanje’, ustvrdio je Schuh.

Dnevnik.hr

Website Apps