HRT uvodi uslugu i-Račun

2. kolovoza 2013.

Hrvatska radiotelevizija od danas 2. kolovoza uvodi  mogućnost ugovaranja usluge i-Račun – elektroničkog primanja i plaćanja uplatnice RTV pristojbe putem internetskog i mobilnog bankarstva.

Time se pretplatnicima ubrzava i pojednostavnjuje podmirenje mjesečnih računa. Nova usluga u početku će biti moguća putem Zagrebačke i Privredne banke Zagreb, a tijekom rujna očekuje se širenje usluge na još nekoliko banaka.

Pretplatnici koji se odluče ugovoriti ovakav način podmirenja pristojbe više neće dobivati papirnate uplatnice za pristojbu te će je moći plaćati jednim klikom na svome računalu. Ugovaranje usluge potpuno je besplatno, a može se ugovoriti putem internetskog bankarstva ili u poslovnicama banke.

Ovom uslugom našim pretplatnicima želimo omogućiti brže i jednostavnije plaćanje pristojbe te bolju kontrolu plaćenih računa. Naši korisnici i inače su skloni   elektroničkom načinu plaćanja što je evidentno i iz znatnog broja korisnika koji plaćaju putem trajnih naloga.  Osim toga, uvođenjem ove usluge HRT još jednom dokazuje da je lider među nacionalnim javnim poduzećima kada se radi o uvođenju modernih elektroničkih usluga. Od elektroničkih uplatnica također očekujemo i znatne uštede na troškovima izdavanja, čime smanjujemo troškove poslovanja HRT-a, a povećavamo efikasnost, rekao je Ravnatelj poslovanja HRT-a Boris Sruk.

Hrt.hr

Website Apps