U Kopačevu je osnovano Društvo za tradicijski ribolov. Osnivačkoj Skupštini nazočilo je dvadesetak mještana, starih ribara i članova njihovih obitelji, ali i poduzetnika, ponuđača usluga u turizmu zainteresiranih za zaštitu tradicijskih vrijednosti Kopačeva i njihovog stavljanja u funkciju turizma i razvitka mjesta. Ne treba se čuditi onda odlukama Društva koje će se baviti očuvanjem umijeća tradicijskog ribolova dravskog trokuta i posebnosti Kopačeva, kao i na način i tehnike izlova ribe koje su se primjenjivale do sredine 20. stoljeća.

U Upravu Društva izabrani su Berislav Kuruc kao predsjednik, Bela Baka za dopredsjednika, a Karol Boroš i Reže Krištof za članove Uprave. Za tajnika Društva izabran je Darko Mrkonjić iz osječke Udruge turističkih vodiča, s obzirom na iskustvo u problematici kojom se ovo novo društvo bavi.

Zaključno je kako će prioritetni zadatak Društva biti podnošenje zahtjeva za upis tradicijskog ribolova u Kopačevu te povezanih umijeća na listu nematerijalne baštine Republike Hrvatske.

Glas Slavonije

Website Apps