ETNO SUSRETI BILJE 2013

5. rujna 2013.

BILJE – U petak i subotu bit će održana tradicionalna, 14. zaredom, kulturno-turistička manifestacija Etno susreti u Bilju.

– Kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje nastojimo očuvati tradicijsku kulturu i običaje, a mještanima dati poticaj za bavljenje turističkom djelatnošću – ističe direktorica TZ-a Općine Bilje, Danijela Mihaljević. Naglašava kako je i za ovu godinu pripremljen raznovrstan i zabavni program.

Za petak je, početak u 18 sati, najavljen etnosajam uz bogatu ponudu suvenira, rukotvorina, domaće hrane i pića. Uz to, posjetitelji mogu uživati u gastronomskoj ponudi – jelima od ribe i divljači. Budući da u petak reprezentacija Hrvatske igra kvalifikacijski susret sa Srbijom, organiziran je i prijenos utakmice na velikom videozidu. Oko 20 sati planiran je nastup TS Džentlmeni. Štandovi etnosajma otvaraju se ponovno u subotu u 9 sati, a za taj je dan najavljeno dječje natjecanje u starim sportovima (14 do 16 sati), prikaz kandžijanja i streličarstva (14 sati), mimohod KUD-ova od dvorca Eugena Savojskog do središta mjesta (18 sati), te zajednički (18,30) i pojedinačni (od 19 sati) nastup svih sudionika: KUD-ovi iz Vardarca, Donje Dubrave, Gradića i Bilja, muška i mješovita vokalna skupina iz Babine Grede, te Udruga Šokačka grana iz Osijeka.

Manifestacija završava nastupom Canasta banda. Prošle godine, tvrde organizatori, dvodnevne je biljske Etno susrete posjetilo 10-ak tisuća ljudi, koliko ih, a možda i više, očekuju i ove godine. Medijski pokrovitelji Etno susreta su Radio Baranja, STV, Slavonski radio i Glas Slavonije.I.Getto

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps