KOPAČEVO – NK Ribar, uz pomoć LD Jelen, VMO-a, mjesnih udruga i DZMH-ovog ogranka, uz pokroviteljstvo Županije osječko-baranjske te Općine Bilje, u subotu i nedjelju organiziraju tradicionalnu, 15. zaredom, manifestaciju Ribarski dani, zamišljenu kao promociju mjesne tradicije i seoskog turizma.

Kako ističu Kopačani, sve dosadašnje manifestacije posvećene su sjećanju na nekadašnji život u tom selu na rubu Kopačkog rita, kada mještanima nije bio zabranjen ribolov koji im je stoljećima bio osnovni izvor prihoda. Ribarskim se danima posvećuju srcem i dušom, a u organizaciji sudjeluje cijelo selo.

Iz godine u godinu posjetitelja je sve više, pa je tako prošle godine seoskim ulicama prošlo nekoliko tisuća gostiju, koliko ih očekuju i predstojećeg vikenda. Pripremili su približno 3.000 kilograma ribe, pa će Kopačevo opet mirisati na šarane u rašljama, riblji paprikaš, pečene štuke i babuške. Na svoje će doći i ljubitelji divljači budući da se priprema mnoštvo lovačkih kobasica, a zasladit će se moći brojnim vrstama kolača. Sve počinje u ranim jutarnjim subotnjim satima, kada će biti postavljeni štandovi s domaćim proizvodima.

Službeno otvaranje manifestacije planirano je za 14 sati, nakon čega slijedi nastup folklornih skupina. Večernji sati rezervirani su za nastup domaćeg KAZ-a te koncert TS Ex Šokci. Tijekom cijelog dana, u Family kampu trajat će izložba Baranja greenways. Medijski pokrovitelji manifestacije su Radio Baranja i Glas Slavonije. Eko etno štandovska ponuda nastavlja se i u nedjelju, kao i bogata ponuda jela i pića. U 10 sati je početak natjecanja u kuhanju ribljeg paprikaša uz tamburašku glazbu. Kotizacija za šesteročlanu ekipu je 150 kuna (tri kilograma ribe, stol i tanjuri), a svi zainteresirani prijaviti se mogu Janošu Balintu na telefon 091/505-1105. I.Getto

Previous Post
«
Website Apps