Ako vam je istekla osobna iskaznica, trebate znati da novu obavezno morate napraviti najkasnije 15 dana od isteka stare. Zakasnite li više od toga, na šalteru za izdavanje novih osobnih iskaznica u policijskoj upravi zateći će vas neugodno iznenađenje.

Djelatnica na šalteru morat će vas uputiti kod dežurnog policajca koji će vam izdati kazneni nalog na iznos od tri tisuće kuna zbog nepoštivanja članka 5. Zakona o osobnoj iskaznici. Rok za plaćanje je osam dana i tek po uplati možete se vratiti na šalter i ponoviti postupak.

Ne moraju ni upozoriti

Nalog za takvo postupanje, odnosno strogo pridržavanje Zakona o osobnoj iskaznici, djelatnicima u Policijskoj upravi istarskoj u Puli stigao je u četvrtak, kad je građanima izdano desetak naloga za kaznu od tri tisuće kuna, objavio je Radio Pula.

Potvrdila je to Nataša Vitasović, glasnogovornica u istarskoj policiji. Vitasović je i objasnila i to da za kazne veće od tisuću kuna, koje spadaju u kaznene odredbe, policija nije dužna upozoriti građane na mogući kazneni prijestup.

T.L./Radio Pula
23.09.2013.
Website Apps