VELIKO PRIZNANJE BARANJSKIM KONOPAŠIMA

 

U BARANJI TRENUTNO AKTIVNO DJELUJE DVIJE SPORTSKE KONOPAŠKE UDRUGE KOJIMA JE OSNOVNA DJELATNOST POVLAČENJE KONOPA, I TO UDRUGA STARIH ŠPORTOVA „KONOPAŠ“ DARDA I UDRUGA STARIH ŠPORTOVA OPĆINE „BILJE“. USŠ BILJE U SVOM SASTAVU IMA I MUŠKU I ŽENSKU KONOPAŠKU EKIPU, DOK DARĐANI TRENUTNO IMAJU SAMO MUŠKE KONOPAŠE.

mq1

20120510-Udruga starih sportova-Bilje

 

NAKON DVIJE GODINE PRIPREMA I UZ MNOGO ODRICANJA NEKADA RUKOMETNI SUDAC , SADA (A I PRIJE) VELIKI ZALJUBLJENIK U STARE SPORTOVE POZNATI DARĐANSKI SPORTSKI VOLONTER NIKOLA NOVAK (POP)IZ DARDE SPROVEO JE U DJELO DUGOGODIŠNJE NADE I ŽELJE MNOGOBROJNIH KONOPAŠA I KONOPAŠKIH UDRUGA S PROSTORA REPUBLIKE HRVATSKE DA I ONI IMAJU SVOJU KROVNU ORGANIZACIJU(NACIONALNI SAVEZ) KOJA ĆE UJEDINITI SVE KONOPAŠKE UDRUGE, KLUBOVE I EKIPE POD JEDAN KROV I DA NEKADA PRIZNATI OLIMPISKI SPORT(do 1924.god) POSTAVI NA MJESTO KOJI IM PO NJIHOVOM MIŠLJENJU PRIPADA. U REPUBLICI HRVATSKOJ DJELUJE 50-tak KONOPAŠKIH ŠTO UDRUGA ŠTO EKIPA.

maxresdefault

 

TAKO JE 27.07.2013. god. U PRIDRAZI kod ZADRA ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA HRVATSKOG KONOPAŠKOG SAVEZA. NA SKUPŠTINI HRVATSKOG KONOPAŠKOG SAVEZA BARANJSKI KONOPAŠI I KONOPAŠICE DOBILI SU VELIKO PRIZNANJE ZA RAD I PROMICANJE KONOPAŠKOG SPORTA , TAKO JE SJEDIŠTE SAVEZA U DARDI, ZA PREDSJEDNIKA SAVEZA IZABRAN JE GOSPODIN ZVONKO BRDAR IZ BILJA , ZA TAJNIKA NIKOLA NOVAK(POP) IZ DARDE DOK JE ZA BLAGAJNIKA IZABRANA ZVJEZDANA SILER IZ BILJA.

momcad-od-1349-kg-pojeli-su-6-prasaca-i-popili-8-bacvi-piva-504x335-20101041-20101020175505-ed74e791f098607744abccdd96c4d983

 

OVIH DANA TOČNIJE 03.10.2013.god. HRVATSKI KONOPAŠKI SAVEZ REGISTRIRAN JE U UREDU DRŽAVNE UPRAVE KAO PRAVNA OSOBA.

 

NAPOMINJEMO DA JE ISTOGA DANA(27.07.2013.) , NAKON OSNIVANJA SAVEZA ODRŽANO I PRVO ZVANIČNO DRŽAVNO PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U POVLAČENJU KONOPA ZA ŽENE I MUŠKARCU. UZ OSAM MUŠKIH NA PRVENSTVU SU UČESTVOVALE I ČETIRI ŽENSKE KONOPAŠKE EKIPE S PROSTORA LIJEPE NAŠE.

 

U MUŠKOJ KONKURENCIJI SNAGE SU ODMJERILE KONOPAŠKE EKIPE IZ:

 

BILJA,STABLINE, DUBRAVE ŠIBENSKE, KARLOBAGA, SMILJANA,MATULJA, ŠKABRNJE I PRIDRAGE. EPITET NAJBOLJIH I OSVOJENO PRVO MJESTO NA DRŽAVO PRVENSTVO U SAMOSTALNOJ REPUBLICI HRVATSKOJ PONIJELA JE EKIPA SPORTSKE UDRUGE „KONOPAŠI MATULJI“ IZ MATULJA, DRUGOPLASIRANA JE BILA EKIPA STABLINE, A TREĆI SU BILI DOMAĆINI EKIPA UDRUGE KONOPAŠA IZ PRIDRAGE

konopasice

 

U ŽENSKOJ KONKURENCIJI UZ SUDJELOVANJE EKIPA IZ SMILJANA, ŠKABRNJE,STABLINE I BILJA, KONOPAŠICE BILJA OKITILE SU SE ZLATNOM MEDELJOM I NA NAZIVIM PRVIH ZVANIČNIH PRVAKINJA DRŽAVNOG PRVENSTVA U SAMOSTALNOJ I SUVERENOJ REPUBLICI HRVATSKOJ, DRUGOPLASIRANE SU BILE DJEVOJKE IZ SMILJANA, TREČE MJESTO EKIPA ŽENA IZ STABLINE, DOK SU ČETVRTE BILE MLADE I AMBICIZNE DJEVOJKE IZ ŠKABRNJE.

 

Previous Post
«
Website Apps