MANDAT NA RASPOLAGANJU

11. listopada 2013.

BELI MANASTIR – Ono što je bilo najavljivano, dogodilo se. Podsjetimo, prekjučer su, na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a, raspuštena četiri županijska odbora te stranke. Među njima je i osječko-baranjski, na čelu sa dr. Davorinom Bubalovićem, koji je svoj mandat još ranije dao na raspolaganje. Za HDZ-ovog povjerenika u Osječko-baranjskoj županiji postavljen je Milijan Brkić, glavni tajnik stranke. Upravo na njemu i suradnicima odluka je o eventualnom raspuštanju gradskih, odnosno općinskih HDZ-ovih odbora, posebice onih koji su na prošlim izborima postigli loš rezultat. Jedan od njih je GO HDZ-a Beli Manastir, koji još uvijek vodi dr. Bubalović, bez obzira na istu funkciju u stepenicu višem odboru, onom županijskom. Poput “županijskog” mandata, na raspologanje je dao i “gradski” – predsjednički mandat u GO-u.

Untitled-2

– Mandat sam ponudio na raspolaganje još u lipnju, a osnovni razlog tome su loši izborni rezultati – potvrđuje dr. Bubalović, naglašavajući kako je sada sve u rukama povjerenika. Ne želi prejudicirati hoće li o(p)stati na čelu belomanastirskog odbora ili ne, a na upit radi li GO uopće, odgovara potvrdno.

48a4a44e9c86f8d2f7d2b0a5ab2a56de

Dio belomanastirskih HDZ-ovaca ne može mu oprostiti izborni poraz, to više što ta stranka već drugi mandat ne vlada Belim Manastirom, nekadašnjom HDZ-ovom “utvrdom”. Izbore 2009. godine izgubili su tijesno, s tim što je koalicija na čelu s HDZ-om tada zadržala većinu u Gradskom vijeću. Međutim, izbori u svibnju ove godine dokazali su da belomanastirski HDZ više nije jak kao nekada. Osim što je aktualni belomanastirski gradonačelnik, Ivan Doboš, zadržao fotelju, uz 343 glasa više u odnosu na dr. Bubalovića, HDZ je izgubio većinu u Vijeću, u kojem sada vlada nekadašnja oporba na čelu sa SDP-om. Prvi kamen razdora unutar belomanastirskog HDZ-a bio je vidljiv na izborima za predsjednika GO-a u ožujku prošle godine, kada su se ogledali dr. Bubalović i Josip Kompanović. Oni koji dr. Bubalovića ne žele na čelu GO-a zamjeraju mu “mekanu” kampanju i nedovoljni politički angažman, a njegovi pobornici ističu razboritost i pedantnost. I. Getto

Website Apps