NOVA SPORTSKA OPREMA

10. listopada 2013.

 

BELI MANASTIR – Većina baranjskih klubova muku muči sa sportskom opremom. Nije rijetkost da imaju po jednu ili dvije garniture dresova s dugim i isto toliko s kratkim rukavima. A kada im nešto ”padne s neba”, nikoga ne zanima što su donirani dresovi u bojama koje nemaju veze s klubom. Svaki dar im dobro dođe, a kada netko odjednom dobije pet garnitura, onda je to velika stvar. To se upravo dogodilo NK-u “Šampion” iz belomanastirskog prigradskog naselja Šumarina, koji sjedište ima na nekadašnjem Jadranovom igralištu u drugom prigradskom naselju – Šećerani. Poprilično otužan fond sportske opreme ”pojačan” je spomenutim brojem garnitura dresova i hlačica, od kojih je jedna rabljena, a ostale četiri – potpuno nove. ”Dobrotvor” je Duško Kostić, predsjednik Udruge romskog prijateljstva Luna i odnedavno tajnik šumarinskog Šampiona.

dusko_kostic

– Prilikom posjeta Škotskoj i našim volonterima koji su neko vrijeme boravili kod nas, pričao sam o probelima s kojima se susreću baranjski sportski klubovi. Nije trebalo dugo čekati i – oprema je stigla – priča Kostić, skromno ističući kako je on bio samo posrednik, ali bez prijatelja iz Škotske od opreme ne bi bilo ništa.

35925

Zajedno s nekoliko nogometnih lopti, novo čelništvo NK “Šampion” dar procjenjuje na desetak tisuća kuna. Uz riječi zahvale, objeručke su ga primili predsjednik uprave Franjo Vašanda, trener Dragoslav Ljubić-Šeki i ekonom Mladen Božić, ističući kako će im nova oprema dati novi ”impuls”. Želja im je u klub privući što više mladih igrača. Trenutačno tavore na dnu najniže baranjske lige, gdje, dodaju, neće dugo biti.(I.G.)

Previous Post
«
Website Apps