ORA ET LABORA !

7. listopada 2013.

 

Thompson3

Thompson ‘zapalio’ bečku publiku, trosatni koncert završio uspješnicom ‘Lijepa li si’

Novi Thompsonov album “Ora et labora” izvrsno je primljen kod publike i ovaj je hrvatski pjevač još jednom pokazao svojim kritičarima da su im uzaludni žestoko ostrašćeni neargumentirani napadi na njega. Thompson ima stalnu i vjernu publiku, te mu nije problem napuniti dvoranu, ma u koje mjesto ili grad došao. Tako je bilo i ovog puta u Beču. Tri sata glazbenog događaja na kraju završeno je s “Lijepa li si”, pjesmom koja opisuje ljepote svih hrvatskih krajeva.

Marko Perković Thompson trosatnim je žestokim koncertom pred bečkom publikom predstavio svoj novi album “Ora et Labora”. Na koncert je došlo oko četiri tisuće ljudi iz svih austrijskih krajeva, a neki su do Beča “potegnuli”  iz bosanskohercegovačkih gradova poput Jajca ili Mostara, prenosi hercegbosna.org. Malo je reći da je pjevač iz Čavoglava i ovaj put svojim velikim hitovima  “zapalio” oduševljenu publiku. Thompson je još jednom pokazao koliko je sposoban ujediniti domovinsku i iseljenu Hrvatsku te na jednom mjestu okupiti ljude iz svih hrvatskih krajeva. Tri sata nisu se prestajali “vrtjeti” Thompsonovi hitovi, a publika je isto tako vrhunski  “odradila” svoj dio posla.

A publika je pristigla iz svih krajeva gdje žive Hrvati, od Austrije preko Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Iz austrijskih gradova, poznatih po našim “gasterbajterima”, poput Linza, Salzburga, Graza, ali i bogate hrvatske kolonije u Gradišću, pristigla je publika svih uzrasta. Od starijih, do male djece.

Nije nedostajalo ni hrvatskih zastava, koje uvijek prate Thompsonove koncerte. Tako su članovi kluba navijača “Uvijek vjerni Vienna”, nakon što su otpočeli prvi taktovi pjesme “Uvijek vjerni tebi”,  razvili veliku hrvatsku zastavu, ali i transparent.

Novi Thompsonov album “Ora et labora” izvrsno je primljen kod publike i ovaj je hrvatski pjevač još jednom pokazao svojim kritičarima da su im uzaludni žestoko ostrašćeni neargumentirani napadi na njega. Thompson ima stalnu i vjernu publiku, te mu nije problem napuniti dvoranu, ma u koje mjesto ili grad došao. Tako je bilo i ovog puta u Beču. Tri sata glazbenog događaja na kraju je završeno uspješnicom “Lijepa li si”, domoljubnom pjesmom koja opisuje ljepote svih hrvatskih krajeva.

I  ovaj koncert protekao je u najboljem redu i organizator je dobio sve pohvale za još jedan uspješan glazbeni spektakl.

Podsjetimo, nakon što je u travnju album “Ora et labora” pušten “u opticaj”, ubrzo je po broju prodanih primjeraka dospio na same vrhove popularnosti. U Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj među najprodavanijim je rock albumima. U povijesti hrvatske diskografije to je jedan od najvećih uspjeha nekog hrvatskog izvođača.

Thompson_Osijek

Za kraj, najavimo još da Thompson za Dan neovisnosti svira u Osijeku u dvorani “Gradski vrt”. Koncert počinje u 20.00 sati.

dnevno.hr

Website Apps