Jesenfest potpuni uspjeh !

7. listopada 2013.

U Dardi je proteklog vikenda održan drugi po redu jesenji sajam imena Jesenfest koji je u oba dana okupio preko osam stotina posjetitelja. I ove je godine za organizaciju sajma bila zaslužna najmlađa darđanska udruga – Udruga za ruralni turizam Đola, koja okuplja svega desetak članova. Za razliku od prošle godine ovaj je put festival održan u dva dana i to na način da je prvoga dana održana izložba fotografija, dok je drugog dana održan šarolik kulturno zabavni program.

Izložba fotografija „Moja tvoja NAŠA Đola“ autora članova Foto kluba Osijek održana je u dvorištu dvorca Esterhazy i kao što sam naslov izložbe kaže autore je za njihove uratke inspiriralo upravo darđansko jezero Đola. „Izložbe fotografija van galerijskog prostora se ne viđaju često jer ih je dosta riskantno organizirati s obzirom da ovisite o vremenu i svjetlu. Upravo mi je zato i drago što je ova mlada udruga imala hrabrosti to napraviti i to po prvi put i što je proteklo iznimno uspješno. Nadam se kako je ovo tek početak jedne lijepe, dugogodišnje suradnje“, rekao nam je predsjednik Foto kluba Osijek, Miroslav Adam. Izlozba-Miroslav Adam

Drugi dan festivala započeo je plesnim performansom, a nastavljen nastupom malenih vrtićaraca Eko vrtića Radost iz Darde, a publici se potom predstavilo i Gradsko kazalište Beli Manastir s predstavom „Put po svijetu“. Za roditelje i djecu su bile održane igre znanja i spretnosti za što su najbolji bili i nagrađeni, a mališani su se mogli okušati u brojnim kreativnim radionicama koje su sudeći po interesu bile apsolutni hit. Udruga žena Općine Darda u sklopu je festivala održala natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša, Udruga proizvođača rakije iz voća iz Kneževih Vinograda prezentirala je tradicionalan način pečenja rakije, a osječki Tuljan je svima pokazao kako se to potkivaju jaja. „U našoj Općini djeluje nekoliko KUD-ova i drago nam je što smo ove godine uspjeli organizirati da se oni predstave, ali ne sa plesnim već sa pjevačkim skupinama, koje su često u drugom planu“,rekla nam je to barunica, koja je uz baruna vodila cjelokupan program, a inače je i članica Udruge Đola, Silvana Golub-Kostolanović.

Iš fiš

Iz dvorca su se spustili pogledati program grof i grofica Esterhazy koji su posjetiteljima dijelili recept za čuvenu Esterhazy tortu, kao i jabuke za najmlađe. Cjelokupan program završen je nastupom tamburaškog sastava Zlatni vez, a od sudionika do posjetitelja svi su isticali samo jedno, a to je da jedva čekaju sljedeću godinu i novo jesenje druženje uz jezero Đola.

Barun i barunica pozvali grofa i groficu E.

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps