POSLJEDICE RATA ???

8. listopada 2013.

Šapat o biološkom oružju sve glasniji: U Baranji eksplozija broja bolesne djece koja umiru u mukama!

“Mislim da se nešto čudno događa u Baranji, i to posebice u posljednjih nekoliko mjeseci. Dogodi se da nam u tjedan dana dođe njih desetero, to je doslovce eksplozija broja oboljelih. Genetika definitivno nije uzrok bolesti kojih je sve više pa ću moliti struku da objavi koliki je stvaran broj oboljele djece, iako liječnici očigledno nisu skloni objaviti taj zastrašujući podatak”, zabrinuta je Jasminka Žužić

O okruglom stolu koji je u Vukovaru organizirala Udruga braniteljica iz Domovinskog rata na čelu sa svojom podpredsjednicom dr. Mirjanom Semenić Rutko, a vezano za porast malignih oboljenja spontanih pobačaja i sve češćeg rađanja bolesne djece, portal Dnevno je već pisao. Tada je navedena potreba za hitnom studijom kojom bi se Vukovar, Ilok i okolica brojčano usporedili s oboljenjima u dijelovima Hrvatske kojeg rat nije zahvatio u ovolikoj mjeri jer se pojavila sumnja u korištenje biološkog oružja od strane Srba tjekom Domovinskog rata.

 

Doktorica Rutko nije jedina koja je primjetila nesvakidašnji porast pobola stanovništva u vukovarsko-srijemskoj županiji. Razgovarali smo s Jasminkom Žužić, predsjednicom Udruge “Hrabro dijete” iz Nove Gradiške:

 

– Vjerojatnost da se takvo oružje koristilo za vrijeme rata u Hrvatskoj je velika i nije tajna. Hitno treba dovesti stručnjake, jer kod nas u Baranji je situacija alarmantna – kazala je Jasminka Žužić.

 

Predsjednica ove udruge već je u medijima istupala apelom za pomoć baranjskoj djeci jer se njenoj udruzi gotovo svakodnevno priključuju novooboljela djeca.

Gotovo-s-predizbornim-popustom-Roditelji-malih-onkoloskih-bolesnika-izgubili-povlasteni-smjestaj-u-Hotelu-Rebro_ca_large

 

“Zaslužujemo znati istinu… u Baranji se nešto čudno događa”

 

“Slavonija je općenito područje odakle nam dolazi neobjašnjivo velik broj bolesnih. Mislim da se nešto čudno događa u Baranji, i to posebice u posljednjih nekoliko mjeseci. Dogodi se da nam u tjedan dana dođe njih desetero, to je doslovce eksplozija broja oboljelih. Genetika definitivno nije uzrok bolesti kojih je sve više pa ću moliti struku da objavi koliki je stvaran broj oboljele djece, iako liječnici očigledno nisu skloni objaviti taj zastrašujući podatak. Općenito se može zaključiti da je broj rođene djece sve manji, a broj oboljelih sve veći, što pokazuje da nešto nije u redu, čini se, posebice na baranjskom području” upozorava Žužić čije se zapažanje u potpunosti poklapa sa zaključcima djelatnika vukovarskih ambulanti.

0302007.17

 

– Krajnje je vrijeme da se sve ovo ispita, iako, ako se naše sumnje i ispostave točnim, šteta je učinjena. Povratka nema i bojim se, dokaže li se da su oboljenja rezultat korištenja nekog streljiva sa osiromašenim uranom ili slično, moglo bi doći do raseljavanja i bježanja s ovog područja. S druge strane… roditelji zaslužuju saznati istinu jer ta djeca umiru u strašnim mukama – potreseno govori Jasminka Žužić koja željno iščekuje da se netko sjeti doći u Baranju malo temeljitije izanalizirati vodu i tlo.

 

  • Autor: Snježana Vučković
Website Apps