DCF 1.0
Tradicija okupljanja strijelaca na međ. turniru u organizaciji SU MARS povodom dana grada Belog Manastira ove godine po sedmi puta okupiti će oko 150 strijelaca iz pet država, Slovenije, BiH, Mađarske, Srbije i Hrvatske.
Strijelci će sudjelovati u dvije discipline zračna puška i pištolj u juniorskim i seniorskim kategorijama. Ovo je četvrta godina kako je turnir međunarodnog karaktera i uvršten je u kalendar ESC (euroska federacija) i ISSF (svj. fed.). Na čelu org. je predsjednik Davor Krušelj koji istiće snagu turnira u dolasku vrhunskih strijelaca koji su na nedavno održanom finalu svj. kupa osvajači kristalnih globusa i sudionici zadnje olimpijade u Londonu.
Naravno da će turnir pohoditi i ponajbolji naši strijelci Snježana Pejčić, Marija Marović, Željko Posavec, Bojan Đurković i Petar Gorša, a i domaćini imaju u svojim redovima mladog strijelca za kojeg če se tek čuti Ivana Petričevića. 
Kako su od 1. 1. 2013. na snazi nova pravila ISSF i ovaj turnir će se održati po novim pravilima (na ispadanje), tako da pozivamo sve belomanastirce i baranjce da dođu u subotu i pogotovo u nedjelju na finalna “raspucavanja” za medalje  u 15 sati.
Za ovogodišnji turnir se veže i jedna zanimljivost. Od pokretanja turnira Sv. Martina 2007. organizator je najboljoj ekipi (3 člana) koja postigne najbliži rezultat državnom rekordu RH uručivao prijelazni pehar Sv. Martina. Do prošle godine to je bio jedan poveći pehar, a kako je SD “Novi Sad 1790” tri godine uzastopno osvajao taj pehar ostao mu je u trajnom vlasništvu. Takav slijed događaja natjerao je domaćina na nabavu novog prijelaznog pehara, a ideja je bila da se proba napraviti nešto unikatno. Kako se četiri godine u suradnji sa lik. udrugom “Baranja art” održava i kolonija “Umjetnost i sport ruku pod ruku” na kojoj se napravljene slike koriste kao dar najboljima na turniru, predsjednica udruge Rada Zalaj je dala prijedlog da njihov član Adrian Horvat koji se bavi izadom skulptura od metala  pokuša osmisliti kip Sv. Martina. Za provedbu ideje nije trebalo puno vremena i Adrian je svoj umjetnički izričaj pretvorio u prekrasno dijelo Martina koji mačem reže svoj plašt i daje ga prosjaku. Kip sa postoljem je visok 52 cm i težak je 10,5 kg.
Turnir je i ove godine podržan od MZOS koji su i visoki pokrovitelj turnira, a naravno takvo veliko natjecanje nemože proći bez pomoći sponzora tako da je baranjska tvrtka Fermopromet i ovoga puta generalni sponzor.
U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji održati ovako jako sportsko natjecanje je iznimno težak i stresan posao, ali organizator se potrudio i svi koji budu došli u B. Manastir otići će sa lijepim uspomenama na jedno sportsko druženje.
Website Apps