BELI MANASTIR – Porezne obveznike grada Belog Manastira godišnja plaća gradonačelnika Ivana Doboša i njegova tri zamjenika – profesionalca, godišnje stoji 800-tinjak tisuća kuna, što znači da će za njihove plaće u četverogodišnjem mandatu trebati 3,2 milijuna kuna, rečeno je jučer na konferenciji za novinare koju su organizirali HDZ, DZMH i HSU. “Beli Manastir je među rijetkim gradovima koji ima gradonačelnika i tri zamjenika profesionalca”, istaknuo je predsjednik GO HDZ-a, dr. Davorin Bubalović. Dodao je i kako se nastavlja saga o političkom zapošljavanju u gradskim tvrtkama. Spomenuo je, tako, zapošljavanje “umirovljenika” Branka Miglesa (SDP) koji je postao direktor, te Nevenke Kolesarić, SDP-ove gradske vijećnice, i Mije Petrica, kao administrativnih djelatnika Baranjske čistoće, te, kako tvrdi, nestručnog Alena Hranića (HNS) na mjesto direktora i Nade Gledić kao aministratora Baranjskog vodovoda. Podsjeća da je u tvrtki otvoreno i mjesto savjetnika direktora, na kojem će, očekuje gradska oporba, biti imenovana stranački (HNS) pogodna osoba. Do zapošljavanja, podvukao je dr. Bubalović, došlo je bez natječaja. 48a4a44e9c86f8d2f7d2b0a5ab2a56de

Robert Jankovics (DZMH), osvrnuvši se na Baranjski vodovod, naglasio je kako je zbog zapošljavanja političkog kadra masa plaća povećana za 50-ak tisuća kuna i kako se NO tvrtke raspao zbog ostavki. “Umjesto 9 članova, NO ih ima samo pet, i to bez predstavnika radnika. Neslužbene informacije kažu kako je radna inspekcija posjetila tvrtku i utvrdila da Hranić ne udovoljava uvjetima za direktora, što podliježe kazni u iznosu između 30 i 60 tisuća kuna” rekao je Jankovics, pitajući se zašto Baranjski vodovod javnost ne izvještava o problemima nego otvara prostor špekulacijama. Jedna od njih je vezana uz navodno nelegalno sazvanu Skupštinu, čiju bi zakonitost Trgovački sud mogao osporiti.

Ivan Šutalo (HSU) glasno se zapitao gdje su silna obećanja o pojeftinjenju vode i odvoza otpada. “Nakon svega što je rečeno, jedini je zaključak kako će cijena vode i odvoza otpada biti veća”, zaključio je.

I.Getto foto: Glas Slavonije

Website Apps