BOLJI DANI ZA NK BILJE

30. siječnja 2014.

Za razliku od niza proteklih u tekućoj sezoni nogometaši Bilja ne strepe za ostanak u Prvoj županijskoj ligi osječko-baranjskoj. Posljedica je to ljetošnjeg zaokreta.

Čelnici kluba povjerenje vođenja seniorske momčadi ukazali su osječkom treneru Zvonimiru Barišiću koji je postavio temelje dugoročne opstojnosti. Program podupire i općina Bilje kojoj se klupski predsjednik Goran Zagvozda naročito zahvaljuje:

– Svjesni smo trenutka u kojem živimo, ali sredstva koja dobivamo iz mjesnog proračuna značajan su izvor koji nam omogućava opstanak pa i napredak – rekao je klupski čelnik.

Zanimljivo je kako su u Bilju složili momčad.

– Seniorska momčad posložena je od mladih igrača u dobi između 17 i 23 godine. U kadru od 22 igrača više od polovine poniknulo je u našoj školi. Ostali su igrači iz Osijeka, redom mladi i odlični momci, a samo jednog imamo iznad 30 godina. On se, međutim, odlično uklopio i upravo zbog te kompaktnosti momčad iza sebe ima odličnu polusezonu nakon koje zauzimamo šesto mjesto. Prilično je to zadovoljavajuće posebice kada se sjetimo nekoliko prethodnih godina kada se klub “krvavo” borio za opstanak – zadovoljno će Zagvozda.

Hvali aktualnog trenera

– Dovođenje trenera Zvonimira Barišića bio je pun pogodak. U nepunu godinu dana preporodio je momčad, stvorio igru i od gubitnika napravio pobjednika, na ponos kompletnog mjesta. Nedvojbeno je da je baš popularni Lune dugoročno rješenje na tome mjestu, nakon što smo ranijih sezona imali česte promjene kormilara – zaključio je prvi čovjek Bilja.------ gn 3xcolor sport

foto Glas Slavonije

Da je to baranjsko mjesto postalo poželjno nogometno odredište, najbolje pokazuje podatak da nitko tekuće zime nije otišao, niti iskazao želju za tim, a mnogi bi rado došli. Potreba, međutim, postoji samo za napadačem, a što je, vjeruje se, riješeno, budući da su stigli Dražen Grozdanić iz čeminačke Mladosti i Robert Peršing iz osječke Elektre. Oni su se prošle subote pojavili na prozivci zajedno sa starosjediteljima: Palinkaš, Zagvozda, Sladić, Marinić, Krkalo, I. Pandžić, Juričan, Fremec, Markuš, Hlevnjak, Mlinarević, Amidžić, Hvastek, Žebić, Mur, Šaruga, Kraljik, Šmit, Tot, Raštegorac i Pavlović, a A. Pandžić je opravdao uvodni izostanak. U sklopu priprema već je dogovoreno sedam prijateljskih utakmica, a susret kupa, 1. ožujka, predstavljat će generalnu provjeru za proljetne borbe koje će početi 8. ožujka.

Dražen LEKŠAN
Website Apps