FESTIVAL ČOKOLADE U OSIJEKU

23. siječnja 2014.

Umjetnost za oko i nepce građanima će 25.1. predstaviti članovi udruge za kulturu i umjetnost “Centar kulture Osijek” u suradnji s tvrtkom Kandit d.o.o.imagesćoko

25. siječnja na osječkom Trgu Slobode proradit će svojevrsni atelje na otvorenom pod nazivom “Festival čokolade-skulpture od čokolade”. U organizaciji udruge za kulturu i umjetnost “Centar kulture Osijek” umjetnici će izrađivati skulpture od čokolade, a na štandovima tvrtke Kandit d.o.o. građanima će se nuditi brojni čokoladni napitci, te druge delicije na bazi čokolade. Iz udruge poručuju da, iako ideja nije nova, takva vrsta umjetničkog izričaja nosi posebnu draž jer ljubav ili barem naklonost prema čokoladi dijelimo gotovo svi. Magistri kiparstva i profesori likovne kulture Vedran Slunjski i Drago Stojaković, te grafički dizajner Matej Ižaković među pokretačima su Festivala čokolade koji je prva ovogodišnja aktivnost novoosnovane udruge.

imagesššššš Zamislili su da čokoladne skulpture u čijem će nastanku sudjelovati 18 umjetnika postanu dio putujuće izložbe. Uz partnere iz Kandita te pomoć Grada Osijeka festival je, kako su istaknuli, prva stepenica u promidžbi mladih umjetnika na lokalnoj, a nadaju se, uskoro i međunarodnoj razini.

Zbivanja u sklopu osječkog Festivala čokolade trajat će od jutra, a središnji programi na Trgu Slobode počinju u 11 h.

Hrvoje Šimunović

Previous Post
«
Website Apps