ISTI POREZNI ZAKONI ZA 2014

14. siječnja 2014.

S prvim radnim danima u 2014 godini u Poreznim upravama započelo je prikupljanje zahtjeva građana za godišnji povrat poreza i traje do kraja veljače. U odnosu na prošlu godinu, zakoni se nisu znatnije mijenjali.imagesaaaa

Novost je što su ukinuta područja od posebne državne skrbi. No, izmjenama će porezni obveznici biti obuhvaćeni tek 2015. godine, kad će bez povećanog osobnog odbitka ostati zaposleni na područjima od posebne državne skrbi i brdsko-planinskim područjima, osim Vukovara.

Prijavu ove godine obvezno podnose tri kategorije poreznih obveznika. Svi oni koji su ostvarili dohodak od nesamostalnog rada kod dvaju ili više poslodavaca, porezni obveznici koji su u prošloj godini ostvarili dohodak od samostalnih djelatnosti (slobodnih zanimanja i obrtnici), te oni obveznici koji su ostvarili dohodak u inozemstvu, a nisu na dohodak platili iznose koje zakon propisuje.

Prijave se zaprimaju do posljednjeg dana veljače, u drugom dijelu mjeseca očekuju se i najveće gužve. Kako je to već uobičajeno, prvi povrati poreza na račune građana počet će sjedati početkom svibnja.

I.B.
13.01.2014.
Website Apps