PORAZ BROKERA

13. siječnja 2014.

Prva utakmica u ovoj godini “brokera” završila je porazom. Košarkaši baranjskog A-1 ligaša otvorili su drugi dio Lige 10 na domaćem parketu, ali ni to na kraju nije bila dovoljna prednost da bi se svladao Zabok.indeksiraj

Gost je na tablici visoko pozicioniran (treće mjesto), ali u Dardi mu nije bilo lako. Nije bilo ni domaćinu, koji je u susret ušao značajno oslabljen. Odsutnost prvog centra Miše Diminića na kraju se pokazala nenadoknadivom. Istina, mladi Nikola Turalija trudio se i borio, odradio je 34 minute na parketu (više nego cijele prošle sezone, nap. a.), ali “brokeri” su bili napadački bezopasni pod obručem. A kako je susret odmicao, sve su teže probijali gostujuću obranu. U konačnici, 57 poena jasno govori što je bio glavni problem.

Iako nije loše počelo, na krilima Dejana Meznarića i Luke Pandurića, domaćin je bio razigran i poletan u prvoj četvrtini. Obojica su u tom razdoblju zabila po osam poena, četiri je dodao i Mirza Hrnčić, i to je dobro izgledalo na semaforu (20:11). Tada kreću napadačke muke. Darđani su u drugoj četvrtini zabili samo osam poena, ali rezultatski zaostatak nije bio nenadoknadiv. Zabok je u 17. minuti prvi put poveo (24:26) i vodstvo više nije ispuštao. U trećoj četvrtini prvi je put zaostatak dvoznamenkast (32:42 u 24. minuti). Put do koša teško se pronalazi, Meznarić je ostao usamljen (Pandurić samo poen u drugom poluvremenu). Obrana se još držala, ali kada u pet uvodnih minuta posljednje četvrtine ne možeš poentirati, jasno je da nećeš na kraju doći i do bodova.

Nino BENČINA
Website Apps