NASTAVAK RADOVA NA TRGU

9. siječnja 2014.

Nakon nekoliko dana stanke, jučer su nastavljeni radovi na gradnji novog belomanastirskog središnjeg trga.

– Riječ je bila o stanci zbog novogodišnjih i božićnih blagdana – tvrdi gradonačelnik Ivan Doboš, demantirajući glasine kako su radovi obustavljeni zbog nedostatka novca ili nekih drugih problema. images dd

Naglašava kako je ovih dana boravio u Ministarstvu regionalnog razvoja kako bi dogovorio nastavak financiranja radova u iznosu od dva milijuna kuna. Povratne informacije su dobre, pa bi, kako ističe, većina radova trebala biti gotova do kraja ovogodišnjeg ožujka.

– Nakon što se uspostavi redovita komunikacija središnjim gradskim trgom, što bi se trebalo dogoditi do kraja ožujka, krenut će radovi na obnovi dijela trga ispred pošte i bivše upravne zgrade Dunava – kaže Doboš, naglašavajući kako bi dio tih radova trebao biti isfinanciran iz gradskog proračuna. Na upit hoće li, i kada, biti popravljeni svi nedostatci na već završenom dijelu trga, prije svega hoće li konačno proraditi fontana, Doboš odgovara pozitivno.

– Sigurno je da će sve ono što je planirano u idejnom rješenju i projektnoj dokumentaciji biti napravljeno. No, to je sada problem projektanta – podvlači.

Podsjetimo, fontana na sjevernom dijelu trga, na mjestu nekadašnjeg amfiteatra, radila je samo dan-dva. Problem su, tvrdi struka, vjetrovi koji neprestano pušu, o čemu se nije vodilo računa prilikom projektiranja. Belomanastirci negoduju i zbog velikog sata koji je u travnju 2012. godine postavljen na poprilično skrovitom mjestu. ------3 color slbar

– Ne znam tko ga je ovdje postavo, ali da me niste pitali, ne bih ga ni vidio – komentirao je tada jedan od prolaznika belomanastirskim korzom, kojega smo zamolili za komentar nove ”satne pozicije”, dok su gradski čelnici izjavljivali kako su i sami iznaneđi njegovom pozicijom, te kako to pitanje treba postaviti projektantima i onima koji su rješenje prihvatili prije izbora.

Ivica GETTO
Website Apps