NOVA STRANKA

5. veljače 2014.

 

Čelnici osam stranaka predstavili su novog igrača na hrvatskoj političkoj sceni – koaliciju Savez za Hrvatsku. Pred dupkom ispunjenom dvoranom poručili su: stvorit ćemo novu Hrvatsku! Kao prvi koordinator predsjedništva, koje čine čelnici stranaka, predstavljen je predsjednik HDSSB-a, Vladimir Šišljagić. No, u Savezu naglašavaju – svi smo jednaki. Uvjereni su u to kako mogu biti kvalitetna treća opcija i alternativa “crvenima” i “plavima”. Osnovan-Savez-za-Hrvatsku-spreman-je-i-jamci-promjenu-odnosa-i-nacina-obnasanja-vlasti-u-Hrvatskoj

Savez za Hrvatsku, nova je to politička snaga u našoj zemlji koju trenutno čini devet stranaka. Ako je suditi prema popisu, radi se o savezu koji okuplja domoljube, pravaše i demokršćane koji će pokušati osvojiti političku scenu. U njihovim redovima okupili su se HDSSB i Hrvatska zora-stranka naroda na čelu s Milanom Kujundžićem. Uz to, u savez su se svrstale Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona Hrvatska seljačka stranka, HSP, Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavjet za Hrvatsku i Obiteljska stranka te HRAST uz potporu Željke Markić.

Stoga će, prema svemu sudeći, novi Savez učiniti ono što je po mnogima potrebno Hrvatskoj – osnažiti i stabilizirati desnicu te promovirati ideje koje se danas teško mogu čuti. Hoće li glasači u novom Savezu to prepoznati, pokazat će vrijeme, ali jedno je sigurno, Hrvatska dobiva neutralno centralnu politiku, a ne lijevo centralnu kakva je do sada bila, upravo zbog slabosti i neorganiziranosti desnije orijentiranih stranaka.

Dnevno.hr

Website Apps