UPIS U VOJNU EVIDENCIJU

8. veljače 2014.

 

Ministarstvo obrane Republike  Hrvatske objavilo je poziv za sve hrvatske državljane, muškarce, rođene 1996 godine kao i starija godišta koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju ,da se radi upisa u vojnu evidenciju jave u Područni ured za poslove obrane Grada Belog Manastira i prigradskih naselja, te općina: Čeminac,Darda, PopovacDraž,Jagodnjak,Kneževo i Kneževi Vinogradi.images ddd

Upis u vojnu evidenciju obavljat će se u ponedeljak, 10.veljače u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira (Imre Nagya 2 I kat) u vremenu od 09 do 14 sati.

Sukladno Zakonu o obrani godišnje se vrši redovni upis u vojnu evidenciju. Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Područnim odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Postoji obaveza prijave, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane ili opravdati preko roditelja ili članova uže obitelji.Obaveza postoji i za  hrvatske državljane koji borave u inozemstvu, u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave zbog uvođenja u vojnu evidenciju. Obveza upisa u vojnu evidenciju proizlazi iz Zakona o obrani (“Narodne novine” broj 73/13) uz napomenu kako je obveza služenja vojnog roka suspendirana odlukom Hrvatskog sabora.

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps