Nakon pola godine kako ga je Skupština društva postavila na čelno mjesto Baranjskog vodovoda, ime Alena Hranića jučer je upisano u Sudski registar Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, čime je potvrđeno njegovo imenovanje direktorom društva. U Sudski su registar upisana i imena članova novog Nadzornog odbora – Josip Burgund, Miroslav Dragaš, Željka Zagvozda, Goran Hes, Goran Jumić, Branko Vuk i Zlatko Domazet.

– Hranićev upis u registar Trgovačkog suda nikada nije bio sporan – ističe dogradonačelnik i predsjednik Skupštine društva Zoran Kranjčec. Na upit zašto je onda moralo proći pola godine za obavljanje formalnosti, odgovara kako je to posljedica raznih prigovora koji su usporili sudski postupak. Usporedbe radi, za upis u Sudski registar direktora Baranjske čistoće Branka Minglesa bila su potrebna nepuna dva mjeseca.

– Osim upisa u Sudski registar, prigovori su usporili i normalno funkcioniranje društva, bez obzira na to što je do njih dolazilo isključivo iz dnevno-političkih razloga, što nije dobro, i za mene je nerazumljivo – kaže Kranjčec. Dodaje kako je zadovoljan što je do upisa konačno došlo, čime je potvrđen ispravan rad i jednoglasna odluke Skupštine. Sličan komentar dobili smo i od gradonačelnika Ivana Doboša.imagesqqqq

– Ovim je završena trakavica zvana Baranjski vodovod. Dogodilo se to nakon brojnih podmetanja, unatoč kojima je potvrđena ispravnost odluke Skupštine – ističe Doboš. Njegovo mišljenje ne dijeli Robert Jankovics, smijenjeni predsjednik NO-a društva. Kaže kako rješenje o Hranićevom upisu u sudski registar ništa ne mijenja.

– Ono što je pravno važno, jest tužba Damira Paulića (smijenjenog direktora) i Općine Draž za ništavnost svih odluka Skupštine od 10. rujna 2013. godine, na Trgovačkom sudu u Osijeku, gdje je sljedeće ročište 3. travnja. Tamo se ocjenjuje je li Skupština sazvana i održana zakonito te ostaju li donesene odluke – tvrdi Jankovics. Naglašava kako u nepravomoćnom Rješenju stoji kako ocjena suda pri upisu u sudski registar ne znači i da se na taj način potvrđuje zakonska pravovaljanost radnji poduzetih u postupku donošenja odluke.I.Getto

Website Apps