TRIBINA O ROMIMA

27. ožujka 2014.

”Poticanje obrazovanja u romskoj zajednici” tribina je koju u Dardi u četvrtak 27. ožujka u 17,30 u Domu kulture organizira slavonskobrodski Informativno pravni centar.

Gosti su Ivica Završki, viši pravni savjetnik pri Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije,  Janoš Boni, ravnatelj Osnovne škole Darda, Duško Kostić, predsjednik udruge “Luna” i Jelena Jelenić iz Romskog kulturno umjetničkog društva.v240218p0

„Udruga Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda, uz financijsku pomoć UNHCR-a u Hrvatskoj, već treću godinu za redom provodi projekt “Besplatna pravna pomoć romskoj populaciji pri rješavanju statusnih pitanja u Republici Hrvatskoj”, ističe Sanja Bešlić Kozmus. „Osnovni je cilj pružiti pomoć romskoj populaciji u održivoj integraciji u njihove lokalne zajednice kroz promociju i zaštitu ljudskih prava, omogućujući im besplatan pristup pravu u predmetima koji se odnose na statusna pitanja što će konačno rezultirati smanjenjem broja osoba bez državljanstva“, objašnjava Bešlić Kozmus.

Radio Osijek

Website Apps