– Nakon više od tri desetljeća, rekreacijski centar Bazeni u Kneževim Vinogradima mogao bi promijeniti ”lice i naličje”. Ozbiljno o tom razmišljaju u Općini Kneževi Vinogradi, a spremna je i većina potrebne dokumentacije.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Bazeni su sagrađeni prije 34 godine, pa je došlo vrijeme i za neke promjene. Planiramo obaviti rekonstrukciju metalne konstrukcije bazena koja je u protekla tri desetljeća ‘odradila’ svoje – kaže općinski načelnik Deneš Šoja, naglašavajući kako na rekonstrukciji školjke bazena ne misle stati. Već su, nastavlja, izrađeni projekti za proširenje restoranskog kompleksa, koji će u bliskoj budućnosti biti kapaciteta 350 osoba, što će omogućavati održavanje većih manifestacija, počevši od raznih kongresa, pa do masovnijih svadbenih i sličnih svečanosti.

– Razmišljamo i o smještajnim kapacitetima. Za sada je u planu gradnja pet ili šest apartmana koji će biti na mjestu sadašnje kuglane – objašnjava Šoja, dodajući kako je naručen projekt i za gradnju dvaju teniskih terena. Za ‘bijeli sport’, naime, bit će rezerviran plac iza postojećeg nogometnog igrališta kojeg koristi mjesni županijski prvoligaš NK Borac. Šoja ističe kako bi rekreacijski centar mogao biti idealno mjesto za pripreme klubova, a da se ne šali, dokaz je i prošlogodišnja investicija.

– Izradili smo sustav za moderno navodnjavanje glavnog igrališta, dok je prije nekoliko godina stadion osvijetljen, pa se na njemu mogu odigravati službene noćne utakmice, što se već i događalo – tvrdi. Naglašava kako sve rade u dogovoru s višegodišnjim koncesionarom “suljoških” bazena, osječkom tvrtkom Gradnja, ne skrivajući zadovoljstvo korektnim međusobnim odnosima.

– I u Gradnji već duže vremena razmišljaju o smještajnim kapacitetima. Još ranije su kupili približno četiri hektara zemljišta u okolici bazena, ali za sada nisu investirali budući da se čeka konačno očitovanje Belja, odnosno Agrokora o njihovim namjerama glede gradnje hotela na mjestu stare Vinarije u središtu mjesta, koja je trenutačno u prilično lošem stanju, o čemu smo upozorili čelništvo tvrtke – podvlači Šoja.

Ivica GETTO
Website Apps