JADNICI USKORO U OSIJEKU !

9. travnja 2014.

Nakon što su oduševili publiku u rasprodanoj Areni u Varaždinu, mjuzikl „Jadnici“ dolazi u Osijek s istom namjerom. Mjuzikl je postavila međunarodna udruga CornerstoneTheatre, odnosno hrvatska podružnica CornerstoneArts Hrvatska, pod redateljskom palicom Richarda Monteza iz Dallasa.

„CornerstoneTheatre“ međunarodna je organizacija koja djeluje diljem svijeta postavljajući mjuzikle i predstave te omogućuje mladim umjetnicima da budu dio profesionalno postavljene kazališne predstave. Do sada su repertoar od dva mjuzikla i dvije drame izvodili u dvadesetak gradova Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U više od stotinu nastupa predstave je odgledalo više od 50-ak tisuća gledatelja, a najpopularnija je do sada bila „Josip i kričave boje njegovih snova“, izvedena i u Osijeku, u prosincu 2011. godine.

Nakon što hrvatska publika više od 30 godina nije vidjela ovaj mjuzikl, Richard Montez je postavio produkciju Jadnika. Richard Montez režirao je i izvodio kazališne predstave, seminare i radionice u 68 zemalja, odnosno preko 500 produkcija, a trenutno se nalazi na 21. svjetskoj turneji, u koju je uključena i Hrvatska.

Jadnici (Les Misérables) je mjuzikl koji je do sada vidjelo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje, te koji i nakon 28 godina uzastopnog prikazivanja na prestižnim svjetskim pozornicama ne prestaje obarati sve rekorde. Tri Oscara koje je prošle godine osvojila posljednja filmska obrada premašuju brojku od stotinjak prestižnih međunarodnih priznanja i nagrada.

Ono što je zanimljivo u ovoj predstavi je da glavne uloge izvode imena hrvatske glazbene scene: Pamela Ramljak, Max Hozić, Kim Verson i Bojan Jambrošić. Osim navedenih poznatih zvijezda mjuzikla, na pozorici su i Henrik Šimunković, Marina Šubarić, Nuša Lipovec, Irena Matas i Igor Baksa te mnog drugi.

Pozivaju vas da pogledate ovaj prekrasni mjuzikl i podržite hrvatske izvođače u velikim ulogama! Dvije izvedbe mjuzikla će se, u organizaciji agencije Luminis, održati u subotu, 24. svibnja 2014. godine u dvorištu Vege, u 20 sati.

Cijena pojedinačne ulaznice je 80 kn, a u VIP loži 150 kn. Ulaznice se mogu kupiti putem on-line sustava Entrio ili u uredu agencije LUMINIS (Županijska 1, prvi kat) radnim danom od 9 do 20 satii subotom od 9 do 13 sati.

Ovaj događaj je i humanitarnog karaktera: naime, sva dobit od predstave ide udruzi “NE-ovisnost”.

Udruga za borbu protiv ovisnosti “NE – OVISNOST” nastala je 2003. godine na inicijativu rehabilitiranih ovisnika i bavi se svim oblicima borbe protiv ovisnosti. Kroz svoje aktivnosti Udruga tretira ovisnosti o drogama i drugim opojnim sredstvima, alkoholu te kockanju/klađenju. Od početka djelovanja do danas Udruga je prošla put razvoja od ideje grupe entuzijasta do značajnog i priznatog društvenog subjekta.

Čitateljima portala Baranja.hr će biti omogućeno da kroz nagradnu igru pogledaju predstavu tako da nas budno pratite u narednim danima i čekate objavu nagradne igre !

Website Apps