Foto: Lidija ANIČIĆ

 

Ove školske godine Osnovna škola Šećerana ostvarila je veliki projekt pod nazivom “Suvremena nastava u Osnovnoj školi Šećerana ulaskom u EU”, čije su voditeljice bile učiteljice Gabrijela Feher i Brankica Murk, koordinatorice u matičnoj školi Šećerana, učiteljice Nikolina Janc, Suzana Komes i Emilija Šmit–Polić, a u područnoj školi učiteljica Đurđica Petrović.

Prema njihovim riječima, osnovni ciljevi projekta bili su popularizacija prirodoslovlja među mladima, motiviranje učenika za učenje stranih jezika, razvijanje ekološke svijesti, zdrava prehrana i briga o zdravlju, prezentacija kulturne i prirodne baštine RH ulaskom u EU te poticanje prezentacijskih i digitalnih vještina učenika uporabom suvremene ICT tehnologije. Sve to bilo bi teško ostvarivo da ova škola nije dio većih CARNetovih projekata škole 2.0 i e-Dnevnik, zahvaljujući kojima smo dobili vrijednu informatičku opremu kao što su tableti, pametne ploče i oprema za videokonferencijsku nastavu.

Projekt je vrhunac dosegnuo proteklog tjedna, u kojem je obilježen i Dan škole. Uz Biološko-kemijsko fizikalni dan, dan posvećen stranim jezicima u EU, dan posvećen zdravlju i dan za spas planeta Zemlje, petim projektnim danom u petak obilježen je Dan škole. Ove godine glavnina svečanosti održana je u Društvenom domu u Baranjskom Petrovom Selu, gdje su na priredbi sudjelovale sve područne škole, a tema priredbe bio je ulazak Hrvatske u EU. Svaka područna, a i matična škola, predstavljale su jedan kraj Hrvatske kroz svoju točku, a cijeli program praćen je prigodnim snimkama predstavljanih krajeva. L. Aničić

Website Apps