BARANJCI POMAŽU

26. svibnja 2014.

 

Općinsko društvo Crvenog križa Darda nastavlja s aktivnostima pomoći osobama s poplavljenog područja Slavonije, ali i BiH. Tako je u Orašje otpremljen kamion s devet tona pomoći u hrani, vodi, higijenskim potrepštinama, odjeći, igračkama i madracima.

– Pomoć smo uz specifikaciju sve donirane robe darovnicom predali Crvenom križu Županije posavske – kaže ravnatelj CK Darda Ivan Hodak.

CK Darda poziva građane s područja općina Darda i Bilje koji su osigurali smještaj za osobe s poplavljenog područja da se jave radi evidentiranja tih osoba i osiguravanja osnovnih životnih potreba u hrani i higijenskim potrepštinama. Također pozivaju građane da se i dalje uključe u akciju pomoći uplatom na račun Hrvatskog Crvenog križa ili pozivom donatorskog telefona. Što se ostalog tiče, najveće potrebe su za higijenskim potrepštinama, deterdžentima, sredstvima za čišćenje, tanjurima i priboru za jednokratnu upotrebu, PVC čašama, ručnicima, sprejevima protiv komaraca, metlama, četkama, rukavicama i gumenim čizmama, kaže Hodak.(J.N.)

Website Apps