DAN DVORCA EUGENA SAVOJSKOG

27. svibnja 2014.

 

 

Objediniti prošlost i sadašnjost, otkrivati nove boje, mirise i okuse u okruženju fantastične Baranje – tim riječima Bilje poziva u subotu, 31. svibnja od 16,30 na “Dan dvorca Eugena Savojskog.”

 

Udruga čuvara tradicije St. Longinus iz Sente izvest će viteške igre, a one neće izostati ni u nastupu Udruge Reda vitezova Ružice grada iz Orahovice. Gosti iz Šikloša i Orahovice pokazat će svoje vještine kandžijanja i streličarstva, a za pjesme i plesove zadužene su folklorne skupine DZMH-a i FA Bilje. Udruga Lipicanska barokna raskoš izvest će predstavu „Kraljevski lipicanci princa Eugena Savojskog“. Sve to će biti dopunjeno štadnovima s prikladnim suvenirima u krugu dvorca – najavljuju organizatori te kulturno-turističke priredbe, Hrvatska demokratska zajednica Mađara i Čuvari tradicije princa Eugena Savojskog u Bilju.
120526-4-f22.jpg
Implementacija kulturno povijesne baštine u okvirima kulturno turističke inicijative, napokon dolazi do važnosti i u Baranji. Osim prirodnih obilježja, narodne baštine i bogatstva, te eno i gastro ponude, kulturno povijesna baština zauzima važno mjesto u turističkoj ponudi općine Bilje. Kroz program kulturno turističkih inicijativa, važno nam je predstaviti, promovirati i oživjeti bogatstvo povijesnog naslijeđa, te ga uklopiti u postojeće turističke aranžmane“, ističe Tihomir Smoljanec iz Turističke zajednice općine Bilje.

Radio Osijek

 

 

Website Apps