Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka i ove ćegodine organizirati, sada već 16. po redu ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena. Medijski pokrovitelj je časopis Agroglas, dvotjednik za poljoprivredu, proizvodnju hranei selo. Kako ističu u Hrvatskoj gospodarskoj komori, kulenari trebaju dostaviti uzorak kulena uz prijavu najkasnije do 6. lipnja 2014. na adresu HGK ŽK Osijek, Europske avenije 13, 31000 Osijek. Osim organoleptičkog ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena koje će se održati u ŽK Osijek, obavit će se i fizikalno-kemijska analiza u Centru za kvalitetu mesa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Svečana dodjela priznanja najuspješnijim proizvođačima kulena održat će se 18. lipnja 2014. u prostorima Županijske komore Osijek.
Baranja.hr/I.A.