U subotu, 12. srpnja u šumici sjeverno od odašiljača na Banovom brdu vozit će se 8. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige Scott.

Staza će, kako najavljuje Dalibor Ban iz Biciklističkog kluba Osijek 2010, organizatora utrke, biti potpuno izmijenjena i dosta zahtjevnija od prošlogodišnje: „Prema ocjenama natjecatelja najatraktivnija i najteža utrka sezone 2013., ove je godine dobila na atraktivnosti uvođenjem novih tehničkih detalja i potpuno novog uspona koji je na dva dijela razbio lanjski monotoni “teški”, koji je mnogima zadao muke prije ciljne linije. Manje izmjene doživio je i početni dio staze, pa je atraktivni polu-downhill dio također dobio par novih elemenata“, kaže Ban. Ukupna visinska razlika po krugu je točno 200 metara pa će najzahtjevnija elite kategorija u otprilike sat i pol, odnosno šest krugova, odvoziti 1200 metara uspona što ovu utrku svrstava uz bok MTB maratonima koji se voze na puno dužim stazama s blažim visinskim profilom.

biciklisticka-staza-foto.jpg

Utrka za „lakše“ kategorije počinje u 15 sati, dok elitni dio kategorija starta dva sata kasnije. Očekuje se stotinjak vozača iz svih klubova istočne Hrvatske, te susjednih zemalja – Mađarske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

„Pristup stazi je lagan, par minuta pješice od parkirališta pored odašiljača na vrhu Banovog brda, pa je stoga pogodan i za obitelji s djecom kojima će prvi brzi dio staze sa spustevima zasigurno ostati u sjećanju, a neki se možda i odluče oprobati u ovom sve popularnijem olimpijskom sportu koji se u pravilu konzumira u prirodi na brdu, daleko od gradskog asfalta“, poziva Dalibor Ban.

biciklisti.jpg

baranja.hr/I.A.

Website Apps