SATARAŠIJADA U KOPAČEVU

23. kolovoza 2014.

Satarašijada u Kopačevu

Dobra paprika, svježa rajčica, malo riže, ulje, začini i pokoji feferon – i eto nam sataraša, jela u čijem će znaku 23. kolovoza. proteći druženje u Kopačevu.

DZMH-udruga Kopačevo i mjesni MKUD “Arany Janos” 23.kolovoza organiziraju drugu Satarašijadu, natjecanje u kuhanju toga za ovo podneblje karakterističnog jela/priloga. Poput Ribarskih dana i ova se manifestacija organizira s ciljem brediranja Kopačeva kao važnog baranjskog turističkog odredišta.

cure.jpgkopacevo.jpg

Mjesto je to na obalama Kopačkog rita čiji su se stanovnici zbog zabrane izlova ribe iz Rita okrenuli povrtlarstvu, ponajprije proizvodnji paprike i rajčice, koja zbog izuzetno pogodnog tla u tome mjestu daje izvrsne rezultate.

Hodogram zbivanja i propozicije Satarašijade: 

14 sati – okupljanje natjecatelja, početak kuhanja

17 sati – ocjenjivanje uzoraka

19 sati – proglašenje pobjednika

20 sati – ulična zabava

Kotizacija po ekipi ( do 8 osoba ) iznosi 100kn, u što su uključeni paviljonski šator, stol, klupe, te sastojci za kuhanje sataraša. Ekipe moraju same osigurati začine i drvo za loženje.

Svi natjecatelji na dar će dobiti kotlić zapremine 10l.

Uz okus i izgled sataraša u ukupnu ocjenu žirija ulazi i osmišljenost paviljona, te stola.

Hrvoje Šimunović

Website Apps