14.Jeseni u Baranji započele su u petak u Belom Manastiru.Konjička udruga Baranja iz Branjinog Vrha  kao glavni inicijator i ove godine uspjela je organizirati konjičko natjecanje , koje se unatoč lošem vremenu , održalo na belomanastirskom Vašarištu.pokladno-jahanje

20 konjogojskih udruga predstavilo se u smotri svatovskih zaprega, te je tom prilikom izabrana i najljepša zaprega, kao i jahač i jahačica. Održano je i takmičenje u preciznosti , brzinskoj utakmici, tehničkom jahanju i jahanju u preciznosti savladavanja prepreka.

Tz Baranje i Konjička udruga Baranja iz Branjinog Vrha ove godine su po prvi puta u sklopu konjičke smotre organizirali i Baranjsku alku , takmičenje kojem je uzor ona starija i poznatija Sinjska alka. Tako je na nešto kračoj stazi po prvi puta “otrčana” Baranjka alka.

Uprkos lošem vremenu i ova peta po redu Smorta svatovskih zaprega privukla je veliki broj pojestitelja koji su kao i obično uživali u ljepoti kako okićenih zaprega , tako i rasnih, za tu priliku posebno uređenih konja.Suza_04

Jesen u Baranji nastavlja se i danas, te će tako u predvorju kina u Belom Manastiru biti postavljena izložba fotografija na temu Ručna berba kukuruza.

baranja.hr/I.A.

Previous Post
«
Website Apps