CROATIA CUP U BARANJI

6. listopada 2014.

Konjički klub Hercules u suradnji s Konjičkim klubom Osijek u subotu je sa startom u Bilju organizirao natjecanje u konjičkoj disciplini daljinskog jahanja (Endurance). To natjecanje se održavalo u sklopu 6. kola Croatia Cupa u daljinskom jahanju, a kako su osim hrvatskih nastupili i natjecatelji iz Mađarske, sve je dobilo međunarodni karakter.

Natjecanje je bilo održano na lokaciji Konjičkog kluba Capistro u Bilju, a jahači su na svojim grlima zapravo prošli jedne od najljepših predjela Baranje. Krenulo se od Capistra prema Kopačevu, natjecatelji su izravno upoznali ljepote Kopačkog rita, Podravlja, Tikveša, Kormorana… Bilo je porijavljeno 30 natjecatelja, no na prvom veterinarskom pregledu “otpalo” je šest grla pa su nastupila 24 jahača. U utakmici na 85 kilometara kod seniora najbolji je bio Antonio Posavac, a juniora Domagoj Stančec. Na 65 km pobjeda je pripala Štefanu Gašparcu, odnosno juniorki iz Bjelovara Miji Šelović na grlu Hladini. Na 40 km naslov pobjednika odnio je senior Milan Jurković iz KK Sokol (Pazin) na Pashi, dok je naslov juniorskog prvaka pripao Mateu Žufiću.

Prema riječima organizatora natjecanje je bilo vrlo uspješno, a osnovni cilj 6. kola Croatia Cupa potpuno ispunjen. Naime, cilj je ovog natjecanja promicanje i popularizacija jahačkog sporta, a posebice poticanje turističke i gastroponude u Baranji, korištenje tamošnjih smještajnih kapaciteta i medijske eksponiranosti Baranje kroz ovaj oblik sportske aktivnosti. I kako kaže Viktorija Bulić natjecatelji su, bez obzira na rezultat, oduševljeni ljepotama i ponudom Baranje.

– Natjecanje je bilo sjajno, naši gosti su oduševljeni Baranjom i vjerujem da će mnogi od njih ponovno doći kao – turisti. Velika hvala Parku prirode Kopački rit i Hrvatskim vodama što su nam izašli ususret i omogućili nam ovu trasu za jahanje, koja je doista bila i zahtjevna, ali i vrlo lijepa i ugodna za natjecanje – kazala je Viktorija Bulić iz organizacije ovog zanimljivog natjecanja. I. Liović

Website Apps