Već nakon uvodnih riječi predsjednice Gradskog vijeća Jadranke Sabljak (HDSSB) dalo se naslutiti da ima nekih previranja u koaliciji SDP-HDSSB-HNS, koju podupire i SDSS. Na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, naime, Sabljak je tijekom aktualnog sata izrazila nezadovoljstvo radom gradonačelnika Ivana Doboša, predbacivši mu politička zapošljavanja podobnih, bez objavljenih natječaja. Također, požalila se kako im se neke stvari rade iza leđa, bez konzultacija, pa se u konačnici u gradu ne zna tko pije, a tko plaća. Njezino mišljenje, poslije se pokazalo, dijeli većina gradskih vijećnika, što je rezultiralo odbijanjem gradonačelnikova izvješća o radu za prvu polovinu 2014. godine. ”Za” je bilo samo četvero SDP-ovih vijećnika i jedan HNS-ov, suzdržalo se troje HDSSB-ovih i dvoje SDSS-ovih vijećnika, a protiv su gradonačelnikova izvješća bili vijećnici HDZ-a, HSU-a, nezavisni Robert Jankovics te HNS-ov Miroslav Dragaš (ukupno osam), čime je potonji dokazao i nesuglasice unutar HNS-a.

– Ovo je samo opomena gradonačelniku. Neusvajanje izvješća ne mora značiti vukovarski scenarij i nove izbore – naglasila je Sabljak, dodavši kako se konačno treba početi ozbiljno raditi. Tijekom aktualnog sata vijećnici su Dobošu i njegovim suradnicima još štošta zamjerili. Između ostaloga, isključivanje mladih iz dodjela gradskih povelja, kašnjenje s pisanim odgovorima na vijećnička pitanja, nezavršen trg, nerješavanje problema u udruzi Baranjsko srce, dugove nastale tijekom rada gradskih bazena, nerazumljivo ”prekrajanje” uvjeta natječaja i slično.

– Ne stoji priča oko zapošljavanja bez natječaja i pogodovanja. Tamo gdje je natječaj morao biti raspisan, bio je raspisan. Vjerujem da vijećnici aludiraju na tvrtke u većinskom vlasništvu Grada, a u njima postoje direktori, koje su imenovale skupštine, a koji su odgovorni za rad tvrtki – odgovorio je na dio optužbi Doboš, istaknuvši kako je najbolji pokazatelj njegova (ne)rada proračun, koji je veći za 18 milijuna kuna od prvobitnog, i to zbog vrijednih projekata koje je Grad dobio. Među njima izdvojio je 8,8 milijuna kuna vrijedan Etnološki centar baranjske baštine, koji će donijeti i nova radna mjesta, potom sredstva za gradnju nove stope na odlagalištu, nabavu kanti za razvrstavanje otpada i niz ostalih. Novih izbora se, tvrdi, ne boji. ”Sve je moguće, ali vjerujem da do njih neće doći zbog nekoliko razloga”, istaknuo je Doboš.I.Getto

Website Apps