Nakon što je više od godinu dana Turistička zajednica Baranje bila bez čelnog čovjeka (direktorska fotelja bila je slobodna od 1. srpnja prošle godine, kada ju je napustio Nenad Bračun), proteklog petka Turističko je vijeće, većinom glasova nazočnih članova, za novu direktoricu TZ-a izabralo 36-godišnju Nadu Čučković iz Jagodnjaka.

Podsjetimo, na raspisani natječaj javilo se deset kandidata, a u uži izbor ušlo je njih četvero. Nova direktorica počela je raditi u srijedu, a s njom smo razgovarali jučer.

– Diplomirala sam 2003. godine na novosadskom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, odsjek geografija, smjer turizam. Nakon diplome, počela sam raditi u Njemačkoj, što mi je poslužilo više kao učenje jezika, a 2006. godine zaposlila sam se u jednoj turističkoj agenciji na Korčuli, koja se bazira na aktivnom odmoru – priča Čučković, napominjući kako ju je Baranja uvijek vukla, ali se od nečega moralo živjeti. Ipak, nakon osam godina provedenih na tom jadranskom otoku, odlučila se javiti na raspisani natječaj.

– Sigurno je da sam se ugodno iznenadila kada je Turističko vijeće izabralo upravo mene, to više što je konkurencija bila respektabilna – kaže, dodavši kako je, u skladu s njezinim imenom, nada ipak postojala.

Smatra da je program koji je predočila kvalitetan i nastojat će ga se pridržavati. A naglasak u budućem radu, tvrdi, stavit će na agroturizam.

– Želja mi je da se u turističku ponudu uključi što više domaćeg stanovništva, proizvođača autohtonih proizvoda i ostalih – ističe, naglašavajući kako će poraditi i na tome da se, zajedničkim radom, sve baranjske općine, posebice one “pod kapom” TZ-a Baranje, još aktivnije uključe u vlastitu promociju. Misli da su temelji TZ Baranje dobro postavljeni, pa će nastaviti suorganiziranje dosadašnjih manifestacija koje su već postale nadaleko prepoznatljive, ali i poraditi na nečem novom. Dakako da planira nastaviti kontakte s ranijim poslodavcima s Korčule, kako bi bar dio njihovih gostiju privukla u Baranju.

– Baranja je, sa svim svojim potencijalima i resursima, te dosadašnjim radom turističkih djelatnika, na dobrom putu da postane prava perjanica kontinentalnog turizma, što na neki način već i jest – tvrdi, podvlačeći da je ponosna što je Baranjka. Ivica Getto/Glas Slavonije

Website Apps