Ocjenjivanje vina u talijanskom Bergamu održano proteklog vikenda i ove godine bilo je izuzetno uspješno za Vina Belje, pa je tako beljski Goldberg merlot iz 2012. godine osvojio zlatnu medalju ali i posebnu nagradu koju dodjeljuju novinari, članovi vinskih komisija na ocjenjivanju vina. imagesBudući da je navedeno ocjenjivanje jedno od najvažnijih svjetskih ocjenjivanja isključivo crnih sorti  zlatno odličje za Goldberg merlot  potvrda je odličja dobivenog prije mjesec dana na  ocjenjivanju Mundus Vini u njemačkom Neustandu,  te je posebno važno za istaknuti da je to nastavak osvajanja šampionskih titula nakon zlatne medalje osvojene na Decanter Word Wine Awaeds 2010. godine u Londonu.

Dugo je godina proizvodnja crnih vina u Baranji bila najblaže rečeno reducirana, pošto su se baranjski vinari odlučili za proizvodnju “kraljice” među vinima-graševine. Posebno je uspješni u tome bilo upravo Belje, čija je graševina postala sinonim za kvalitetno bijelo baranjsko vino.
Otvaranje nove vinarije 2011.godine u Kamencu, označilo je intenzivniji rad sa crnim vinskim sortama te su Goldberg merlot i Goldberg frankovka ubrzo postale prepoznatljive i tražene beljske vinske marke. Vrhunsko grožđe tj. prosušene birane bobice prerađene uz primjenu savremene tehnologije u novoj vinariji, te njegovane u bačvama od slavonskog hrasta, iznjedrilo je vrhunska crna vina čiji je kvalitet prepoznat u cijelom vinskom svijetu.
------2 COLOR SLBAR

Upravo su moderna, prepoznatljiva crna vina ukomponirana  u stari beljski vinski podrum koji svoju povijest  čuva već 500 godina, postala uz graševinu, vrh proizvodnje vina u ovom dijelu Europe.
baranja.hr Igor Lovaković

Website Apps