BELI MANASTIR SLAVI SVOJ DAN

9. studenoga 2014.

Beli Manastir jedini grad u Baranji, 11.studenog slavi Dan Grada. Obilježavanje praznika potrajat će čitav tjedan .

Dan_Grada_06

Ove godine kao i svih dosadašnjih proslava je vezana uz legendu o svetom Martinu, pa će tako utorak biti obilježen nizom popratnih događanja. Centralna proslava počinje polaganjem vijenaca kod Središnjeg križa na katoličkom groblju u Belom Manastiru u utorak u 10 sati.Proslava se nastavlja svetom misom u župnoj crkvi svetog Martina koja počinje u 11 sati. Nakon svete mise biti će u dvorištu župne crkve održan i blagoslov vina. Službeni dio proslave održat će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti upriličena u 15 sati u dvorani Kina u Belom Manastiru.

Svi žitelji Belog Manastira imati će mogućnost učestvovati u proslavi Dana Grada budući da je za utorak 11.studenog organizirana na središnjem trgu proslava dana Grada, te će u vremenu od 11 do 18 sati biti organizirana ponuda tradicionalnih jela ,ekoproizvoda i suvenira, a svima učesnicima kao i posjetiteljima biti će ponuđen grah iz kotlića.

Dan_Grada_07

Proslava  u utorak završava se uprizorenjem legende o svetom Martinu na Trgu Slobode sa početkom u 17 sati.

Uz dan Grada Belog Manastira biti će obilježen i Dan hrvatskih knjižnica, koji se od 2010 godine obilježava 11. studenog.

I ostali dani slijedećeg slavljeničkog tjedna biti će ispunjeni  prigodnim događanjima pa će tako u srijedu, 12.studenog u Belom manastiru u ulici Vladana Desnice 79 biti otvorena izložba starih fotografija Baranjskih naselja, u četvrtak 13.studenog u dvorani kina Beli Manastir biti će održan koncert Umjetničke škole povodom dana Belog Manastira,petak 14. studeni obilježit će natup KUD-ova pod nazivom ” U jesen si Baranjo lipa” subota je rezervirana za “Europsku noć kazališta” koja će biti obilježena u vremenu od 16 do 22 sata u Dvorani kina Beli Manastir.

noc_kazalista495

Slavljenički tjedan završava 15 i 16 studenog tradicionalnim streljačkim turnirom Sveti Martin 2014.

baranja.hr Igor Lovaković

Website Apps