NOĆ KAZALIŠTA U BELOM MANASTIRU

12. studenoga 2014.

noc_kazalista495

Europska Noć kazališta i ove će godine biti obilježena u Belom Manastiru. Gradsko kazalište Beli Manastir kao očekivani organizator svima zainteresiranima ponudit će dvije kazališne predstave , te organizirati predstavljanje najmanje knjige na svijetu.

Cjelokupno događanje međunarodna je kulturna manifestacija koju koordinira Dječje kazalište Dubrava, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH,Ureda za obrazovanje,kulturu i šport Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Pod sloganom “Nisu ozbori a svi se trgaju za stolicu!” u čak 94 institucije u čak 43 hrvatska grada u Noći kazališta biti će izvedeno 147 izvedbi , a osim predstava posjetitelje očekuju i razgledavanja  kazališta, koncerti,druženja s glumcima,izložbe …

U Belom Manastiru, program započinje u 16 sati premijerom predstave za djecu „Smješna bajka“, autora Toda Nikoletića, u kojoj glume: Vedrana Katalinić, Ana Golubić, Luka Đurin, Lea Vadas, Katarina Štih, Klea Posavac i Nikolina Mihajlović, a režiju potpisuje Daniela Taslidžić Herman. Nakon predstave najmlađi posjetitelji moći se se družiti s glumcima uz čaj i grickalice te ih upitati sve što ih zanima u kazalištu i glumi.

Već u 17.30 sati Stipo Benak Šemenjata predstavit će svoj autorski rad – najmanju knjigu na svijetu – knjigu pjesama „Putokaz za Baranju“, a nakon promocije ljubitelji dobrog humora u 19 sati moći će uživati u komediji/ monodrami Dragana Tešića – Draft teatar Tuzla (BiH) – „S čime, s kime u EU?“.

Noć kazališta zasigurno će i ove godine privući veliki broj ljubitelja teatra, a nije na odmet ni spomenuti da su svi predviđeni programi besplatni za sve posjetitelje, te se stoga na vrijeme pobrinite za svoju stolicu.

Baranja.hr Iva Arači

 

Website Apps