PROJEKT DONIO REZULTATE

22. studenoga 2014.

Donacija pametne ploče s računalom, geometrijskih tijela, mnoštva nastavnih pomagala, kao i onih za sportske aktivnosti, te različita oprema za plesnu, odnosno dramsku skupinu, stigla je jučer u OŠ dr. Franje Tuđmana. Uručena je u okviru projekta “Unaprjeđenje položaja djece Roma u odgoju i obrazovanju u Baranji”, čiji je nositelj osječki Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, partner Udruga romskog prijateljstva Luna, a suradnici Agencija za odgoj i obrazovanje Osijek, OŠ dr. Franje Tuđmana i Dječji vrtić Cvrčak. Projekt, vrijedan 180.029,54 eura, traje od kolovoza 2013., završava u veljači 2015., a cilj mu je integrirati romsku te socijalno ugroženu djecu u odgojno-obrazovni sustav RH.

Foto I.Geto

– U projekt je uključeno 120 učenika, a trenutačno se provodi kroz četiri izvannastavne aktivnosti – mala škola matematike, te dramska, plesna i sportska radionica. Škola, dakako, ima niz drugih aktivnosti, ali ovo je prigoda da romska i neromska djeca sama izaberu aktivnost kojom se žele baviti – objašnjava prodekanica za nastavu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i koordinatorica projekta, Vesnica Mlinarević, naglašavajući kako su aktivnosti zapravo poticaj za bolju interakciju i socijalizaciju djece. Podsjetila je kako tijekom provođenja projekta studenti svakodnevno dolaze u Beli Mananastir i pomažu učenicima u pisanju domaćih zadaća. Nakon godinu dana, nastavlja, pokazao se smisao njihovih dolazaka, budući da učenici postižu znatno bolje rezultate.

– Uz sve navedeno, opremili smo infokutke u školi i vrtiću, održali dva seminara te šest radionica za učitelje i odgojitelje – objašnjava, ističući odličnu suradnju sa školom i vrtićem. Naglasila je i kako su učenicima organizirani izleti, posjete kazalištima i zoološkom vrtu.

Zadovoljstvo ne skriva ni školski ravnatelj, Damir Mendler, naglašavajući kako su projektom profitirali škola, učitelji i učenici. Duško Kostić, predsjednik Lune, pak, izrazio je nadu u realizaciju novih projekata, a želja mu je, za početak, osigurati školi 20-ak tableta. Ivica Getto/Glas Slavonije

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps