ADVENT U OSJEČKOJ TVRĐI

19. prosinca 2014.

 

Vratite božić kakav je nekad bio osnovna je zamisao projekta Advent u Osijeku, blagdanske manifestacije koja se od 05.do 24. prosinca održava na osječkom Trgu Sv.Trojstva u Tvrđi.

Advent u Tvrđi

Kićenje božićnog drvca, postavljanje jaslica, prigodni darovi , priprema je za što ljepšu proslavu Kristovog rođenja, a upravo ta tradicija  predbožićne pripreme za došašće  osnovna je  zamisao Božića i podsjetnik na jedino vrijedno – obitelj i zajedništvo.

Po prvi je put, na uzoru na veće gradove, i u Osijeku organiziran višednevna manifestascija za vrijeme adventa, pa je 05.prosinca počeo sajma u osječkoj Tvrđi koji svakodnevno gostima nudi uz “stalni poatav” adventskih kućica sa ugostoteljskom i darovnom ponudom, i razna zanimljiva događanja.

Tako su posjetitelji mogli uživati u slasnoj torti od čak pola tone, okušati se “Svjetskom prvenstvu u cjepanju drva” .

Danas, 19. od 18 sati na Trgu svetog Trojstva u Tvrđi nastupit će gosti iz Pečuha- etno sastav Szemző Angéla és zenekara uz nastup jazz sastava JazzyBell.

maari.jpg

Za 20. 21. i 22. prosinac organizirana je dodatna ponuda tradicionalnih proizvoda, pa će se tako u dodatno postavljenim šatorima predstaviti i mali proizvođaći , među čijim će te proizvodima zasigurno pronaći primjeren poklon za predstojeće blagdane.

Bajkovita osječka Tvrđa, raskošno osvjetljeni Trg Sv.Trojstva ispunjen bojama i mirisima nekih starih vremena, mnoštvo ljudi dobre volje pozivnica je da se i vi pridružite , te u dobrom društvu uz pjesmu i veselje učestvujete u proslavi adventa.

Baranja.hr /Igor Lovaković

Website Apps