Tvrtka Baranjski vodovod ponovo ima čelnog čovjeka.  Na jučerašnjoj sjednica Skupštine društva na rukovodeće mjesto izabran je Mario Kovač.
Izboru novog direktora predhodilo je niz događanja koja su dala naslutiti da odabir neće biti  jednoglasan. Da podsjetimo ; U ponedjeljak je Skupština društva ostala bez predsjednika pošto je dotadašnji obnašatelj te funkcije Zoran Kranjčec podnio neopozivu ostavku , te tim činom doveo u pitanje održavanje sjednice. Po hitnom postupku , uz konzultaciju sa stručnim saradnicima, gradonačelnik Ivan Doboš imenovao je Marka Bogatića za predjednika, te  omogućio održavanje sjednice. Imenovanje novog predjednika Skupštine nije prošao bez komentara, a posebno žestoko su se suprotstavili Stipan Šašlin i Marko Pinjuh koji su inzistirali na prolongiranju termina održavanja sjednice.
Jučerašnja sjednica Skupštine društva Baranjski vodovod okupila je predstavnike svih općina ali su sjednicu prije glasanja napustili predstavnici općina Draž (Šašlin) i Čeminac (Pinjuh). Pristupilo se glasanju pa je tako Mario Kovač dobio glasove općine Petlovac i grada Belog Manastira  što je bilo dovoljno za osvajanje većine glasova , budući da grad Beli Manastir ima 50 posto udjela u društvu a ostale općine po 10 posto.

Po riječima Marka Bogatića izuzetno je razočaran napuštanjem sjednice  predstavnika općina Draž i Čeminac a za izbor Maria Kovača za direktora društva Baranjski vodovod smatra da će njegovo iskustvo u komercijalnim poslovima zasigurno doprinijeti kvalitetnijem poslovanju društva.

Baranja.hr/Igor Lovaković

Website Apps