Prvi radni dani u 2015.godini u Baranjskom vodovodu, tvrtki za koju se  posljednje vrijeme veže najviše oprečnih mišljenja i odluka, protječu u pripremi za konačno rješenje problema koji se provlaći već duže vrijeme, a to je problem direktora.

Sredinom prosinca 2014 godine dotadašnji direktor Alen Hranić podnio je neopozivu ostavku na redovnoj sjednici Skupštine društva zbog privatnih razloga. Kao zamjena  privremeno  je imenovana  Tanja Bartolić do tada tehnička direktorica,   ali čak ni to privremeno imenovanje nije donešeno jednoglasno budući da je predstavnik Općine Kneževi Vinogradi bio suzdržan.

Ubrzo nakon toga raspisan je natječaj za izbor novog direktora , kao trajno rješenje, te se na isti natječaj javilo čak 14 kandidata. Osnovano je povjerenstvo za odabir najkvalitetnijeg kandidata, koje je  između pristiglih zamolbi odabralo četiri kandidata čije su zamolbe ušle u uži izbor za mjesto direktora. Tako  su se među kandidatima našla dva bivša direktora Zvonko Vlahek i Damir Paulić, zatim Đuro Novoselić i Mario Kovač. Budući da je do sada to radno mjesto kao i ostala u gradskim tvrtkama bilo usko vezano uz politiku, biti će zanimljivo vidjeti kakova će biti odluka povjerenstva, imajući u vidu da su u ovom slučaju u pitanju četiri kandidata iz tri stranke ;  Kovač Mario ,   Vlahek( HDSSB) , Paulić( HDZ ), Novoselić( SDP).

Tko god da dobije povjerenje Skupštine društva Baranjski vodovod koja je planirana za kraj mjeseca zasjesti će u “vruću ” stolicu, budući da društvo financijski ne stoji baš sjajno, te 67 zaposlenih djelatnika sa nestrpljenjem očekuje dolazak novog čelnog čovjeka koji će poslovanje ove gradske tvrtke napokon stabilizirati.

Baranja.hr/Igor Lovaković

Website Apps