U organizaciji Zajednice sportskih udruga Belog Manastira održano je proglašenje najboljih i najperspektivnijih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva. Najperspektivnijom belomanastirskom sportašicom za 2014. godinu proglašena je Romana Ljepojević, članica ŽRK Baranja. Ova mlada rukometašica ponijela je primat najbolje igračice u minirukometu za djevojčice 2002./03., a istovremeno je najbolji strijelac u Međužupanijskoj ligi. Član Karate kluba Beli Manastir ’98, Ozren Malinić, najperspektivniji je sportaš Belog Manastira. Zaslužio je ovo priznanje zbog prošlogodišnjih odličja, među kojima izdvajamo srebro i broncu na regionalnom prvenstvu, broncu na Kupu Grada Vukovara, šest zlata na natjecanjima u okviru regionalne lige… Juniorska ekipa SU Mars – Ivan Petričević, Denis Tomašević i Boris Mihajlović, najperspektivniji je sportski kolektiv, prije svega zbog titule prvaka RH u disciplini zračna puška, ISSF program. Treću godinu zaredom najbolja sportašica grada je Matea Dodlek, članica Gimnastičkog društva Beli Manastir. Osvojila je prošle godine dva zlata te po jedno srebro i broncu u kvalifikacijama KUP-a Hrvatske – regija istok, srebro na državnom prvenstvu održanom u Belom Manastiru, broncu pojedinačno i ekipno u sklopu KUP-a Slavonije i Baranje…

Primat najboljeg sportaša Belog Manastira zaslužio je Denis Tomašević, član SU Mars. Osim što je bio član ekipe prvaka RH u zračnoj pušci, Denis je osvojio 4. mjesto pojedinačno na prvenstvu RH i 3. mjesto na međunarodnom turniru u Sarajevu.

Prvi put su dio programa bile i odbojkašice ŽOK Baranje, najboljeg sportskog kolektiva Belog Manastira. Seniorke se natječu u II. Hrvatskoj ligi, gdje zauzimaju 3. mjesto. Prošla im je godina bila najuspješnija od osnutka. Osvojili su prvo mjesto na turnirima u Prijedoru i Belom Manastiru, te drugo mjesto na turniru u Bjelovaru. Juniorke su osvojile treće mjesto na finalnom turniru Slavonije i Baranje, dok su kadetkinje pete u jakoj konkurenciji klubova čije se ekipe natječu u prvoligaškom društvu.

Nisu organizatori zaboravili ni na zaslužne sportske djelatnike pa su plakete dodijelili Ivanu Heringu, Milošu Novakoviću, Bariši Borasu, Miroslavu Aćimoviću, Aleksandru Stojkoviću, Rudolfu Emertu i Josipu Viragu. Kako je istaknula predsjednica ZSU grada Belog Manastira, Evica Čutoraš, želja joj je da nagrade budu dodatni poticaj u postizanju što boljih rezultata. Nagrade i plakete dodijelili su gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, dogradonačelnici Marko Bogatić i Predrag Stojanović, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, načelnik Općine Petlovac Drago Dominić, tajnik NS Belog Manastira Zlatko Novak i Evica Čutoraš.

I.Getto

Website Apps