ŠTO PONUDITI GOSTU SA KRUZERA

2. veljače 2015.

U ovom trenutku jedino baranjsko mjesto na Dunavu, Batina, ne može se pohvaliti gotovo ni sa čim što bi privuklo veći broj turista. Od nekada respektabilnog broja ugostiteljskih objekata i ostalih zabavnih sadržaja, knjiga je spala na samo jedno slovo – cafe-bar u središtu Batine. Čarda na Zelenom otoku već dugo ne radi, a zatvoren je i ugostiteljski objekt podno Augustinčićeva Spomenika pobjedi, na jednom od najljepših vidikovaca u ovom dijelu Hrvatske, s kojeg puca pogled na silni Dunav i Bačku. No, tome uskoro više ne bi trebalo biti tako. Općina Draž je, naime, 14. siječnja ove godine raspisala natječaj za zakup tog ugostiteljskog prostora u općinskom vlasništvu, koji je završen 10 dana od njegove objave.

– Na natječaj je stigla samo jedna ponuda, koju je povjerenstvo prihvatilo – priča Stipan Šašlin, načelnik općine Draž, ističući kako je riječ o turističko-ugostiteljskom obrtu Mess iz Draža. S radom bi, ističe Šašlin, trebali početi najvjerojatnije u travnju ove godine.

– Tamo bi trebala biti kušaonica vina i cafe-bar. Planirano je da u kušaonici budu vina svih baranjskih vinara, počevši od Belja do onih manjih, naravno koji to budu htjeli – objašnjava, napominjući kako će se otvaranjem kušaonice i cafe-bara zatvoriti jedna cjelina, koja bi za turiste trebala biti prilično privlačna. Podsjetimo, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta nalazi se i spomen-soba Batinske bitke, a tamo su izložena i neka djela nastala na Baranjskoj umjetničkoj koloniji (BUK), koja već godinama privlači respektabilne umjetnike. Batinarce raduje i činjenica što je konačno gotova i luka na Dunavu. Najnovija informacija kaže kako bi prvi turisti u nju trebali doći polovinom ožujka.

 

Potvrđen je dolazak kruzera GCT/Area sa stotinjak putnika, koji će u luku pristati u srijedu, 18. ožujka, u 8 sati – tvrdi Šašlin, napominjući kako je, uz spomenuti, najavljeno još 45 kruzera. To znači da će Dunavom, samo ove godine, u Batinu i Baranju stići nešto više od 5000 turista iz raznih krajeva svijeta. Moguće su i daljnje rezervacije.

– Sigurno je da će prve godine biti teško, ali smo svi zajedno optimisti i učinit ćemo sve da se u Batini i Baranji ugodno osjećaju – naglašava Šašlin.

I.Getto

Website Apps